VIDEO Geoană, reacție nervoasă după confirmarea oficială a fermelor de troli în România: ‘Este un abuz în serviciu comis de Ciolacu’

Mircea Geoană, candidat independent la președinția României, s-a întâlnit, joi, cu Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, la sediul de campanie, pentru a discuta despre referendumul local propus de acesta din urmă, dar și despre alte teme legate de campania electorală.

Cum era de așteptat, Mircea Geoană a fost, înainte de toate, chestionat cu privire la raportul ministrului Digitalizării, Bogdan Ivan, care a confirmat prezența fermelor de boți. în România. Oficialul susține că în urma verificărilor au fost găsiți politicieni candidați care au folosit astfel de tehnici.  „Au fost mai mulți candidați. Însă nu toți candidații au folosit fermele de troli. De Marcel Ciolacu post să vă spun sigur că nu a folosit”, a ținut să puncteze Ivan.

„Am urmărit și eu declarația domnului ministru, care, evident, încearcă să găsească un răspuns pentru a-și proteja superiorul ierarhic, pe domnul Marcel Ciolacu. Nu există astfel de ferme de troli în România, iar eu nu folosesc asemenea metode, este clar. Așa cum domnul Gruia a afirmat că PSD nu folosește conturi false, confirm și eu că nici campania mea nu folosește asemenea conturi. Campania mea nu a folosit și nu folosește astfel de metode.

Totuși, într-un fel, autoritățile încearcă să-și facă datoria la impulsul sau ordinul direct al primului ministru. Este un abuz în serviciu din partea premierului, care își obligă miniștrii să găsească dovezi doar pentru a-i susține acuzațiile. Ferme de troli într-un etaj în București?! Aceste verificări ar fi trebuit realizate la timp, nu la cererea unui candidat la președinție“, a declarat Mircea Geoană.

Nicușor Dan caută susținerea lui Geoană

Primarul Nicușor Dan caută sprijin pentru proiectele pe care le are în Capitală în cel de-al doilea mandat și a înaintat public tuturor candidaților la funcția supremă în stat o listă cu 20 de puncte pentru care cere sprijin. În același timp el caută sprijin pentru Referendumul local pe care l-a convocat în același timp cu primul tur al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie.

„Domnia sa a fost de acord cu cele 20 de puncte, cu mențiunea că la unele dintre ele sunt observații care reprezintă clarificări sau precizări pe chestiuni ce vizează referendumul privind finanțele și construcțiile. Observația este că este necesară o lege a capitalei.

Am discutat deja despre relația esențială dintre primăria capitalei și autoritățile naționale, având în vedere că există proiecte realizate de autoritățile locale de importanță națională, precum și proiecte desfășurate de autoritățile naționale care trebuie armonizate cu autoritățile locale. Este o normalitate; totuși, diverse administrații au ignorat mult timp faptul că Bucureștiul este atât capitala, cât și motorul economic al României“, a spus edilul Nicușor Dan, precizând că el a fost cel care a inițiat întâlnirea, așa cum a făcut-o și cu alți candidați la prezidențiale.

VIDEO Imagini spectaculoase de pe Autostrada Moldovei: Cum se circulă pe primii kilometri dați în circulație

De ce a fost contestată Legea pensiilor militare la CCR (document)