VIDEO George Simion se teme de inflitrați: Pe cine nu vrea să vadă pe listele AUR

„Suntem astăzi, aici, pentru a-i prezenta pe cei care o să ne reprezinte în viitoarea legislatură în Parlament. Şi i-am ales şi i-am rugat pe colegii mei din comisia de selecţie să-i aleagă în primul şi primul rând pe cei care sunt vechi în AUR, pe cei care şi-au demonstrat loialitatea, pe cei care au demonstrat fapte, nu vorbe. N-am făcut alianţe cu nimeni, aşa cum am promis românilor, nici cu siniştrii Băsescu, Tăriceanu, Ponta. Pe listele noastre am cerut să fie eliminaţi posibilii infiltraţi pe care i-am văzut că vin spre noi din zona PSD – PNL. Toţi aceşti oameni, dacă au venit spre noi şi dacă vor fi sinceri în ataşamentul lor faţă de AUR, vor rămâne alături de noi şi fără să fie deputaţi şi senatori”, a afirmat Simion.

El a precizat că listele vor fi definitivate în urma votului membrilor formaţiunii şi a făcut apel la presă, societatea civilă sau simpli cetăţeni să semnaleze eventuale nereguli în ceea ce îi priveşte pe candidaţi.

„Îi voi lăsa pe membrii de partid, voi şi zecile de mii de membri care sunt acasă şi care ne susţin în teritoriu, să-i voteze pe oamenii aceştia care sunt pe aceste liste pe care le aveţi şi voi. Listele finale vor fi definitivate în funcţie de felul în care voi îi apreciaţi şi i-aţi cunoscut îndeaproape. Şi vreau să fac un apel către presă, dacă mai există presă liberă în ţara noastră, către societatea civilă, către fiecare cetăţean: studiaţi această listă, până pe 12 octombrie puteţi să ne semnalaţi prin aplicaţia noastră orice chestiune care nu e în regulă cu vreunul dintre oamenii care au fost aici pe scenă, care se regăsesc pe această listă şi se regăsesc pe aplicaţia noastră mobilă. E felul nostru de a fi corecţi, e felul nostru de a ne asigura că nu mai facem greşeli. Eu vreau ca fiecare membru AUR să aibă un vot, un singur vot, prin care îşi dă şi girează cu încrederea un alt coleg din cei de aici de pe listă”, a spus George Simion.

Liderul AUR le-a mai cerut celor prezenţi să iasă din sedii şi să meargă să vorbească cu românii, fiind de părere că aceasta este singura cale prin care formaţiunea poate câştiga bătălia electorală.

„Totodată, vreau să vă cer din suflet să ieşiţi din sedii, să ieşiţi din birouri, 10%, maxim, din timpul vostru trebuie să fie în birouri. În rest, printre oameni. Din cei şase mii de membri prezenţi aici, doar două mii au mers în ultima lună din casă în casă să vorbească cu românii. Mulţi preferă să facă strategii, planuri, să dea sfaturi, să bea cafele. Se visează preşedinţi, senatori, deputaţi, dar nu-şi fac munca de bază. Nu merg la vecinul să-l convingă, să-l informeze, să-i ceară semnătura. Aşa că vă cer tuturor ca în următoarea lună să luaţi uşă cu uşă, stradă cu stradă. Nu se poate altfel, munca este singura soluţie. Şi numai voi, colegii mei, ştiţi câte eforturi v-am cerut în aceşti patru ani. Aşa vreau să fac şi ca preşedinte al României. Să ridicăm prin muncă ţara şi să eliminăm trântorii dintre noi”, a susţinut preşedintele AUR.

La finalul discursului, liderul AUR a întrerupt evenimentul organizat la Arenele Romane, care a durat aproximativ o oră, şi a cerut ca, în următoarele zile, membrii formaţiunii să oprească şi campania electorală, iar banii destinaţi acestor activităţi să fie donaţi sinistraţilor din Moldova.

De asemenea, George Simion le-a cerut celor prezenţi să meargă în zonele sinistrate şi să lucreze la reconstrucţia caselor dărâmate de ape.

Lista AUR pentru alegerile pentru Parlamentul României conţine peste 600 de candidaţi, după cum se arată într-un comunicat transmis de această formaţiune.

„Printre numele candidaţilor care se vor regăsi pe listele AUR se numără Marius Dorin Lulea, Mohamad Murad, Ciprian Nicolae, Radu Baltasiu, Dorina Barcari, Tudor Ciuhodaru, Peter Costea, Avram Fiţiu, Maria Lăcrămioara Nicolescu, Mugur Mihăescu, Svetlana Gombos, Mihail Neamţu, Valer Kovacs. În urma evenimentului de prezentare a candidaţilor, membrii AUR vor putea vota în cadrul Platformei AUR candidaţii înscrişi pe lista pentru alegerile parlamentare până pe 10 octombrie. Voturile exprimate în platformă reprezintă un criteriu pentru stabilirea ordinii pe lista de candidaţi”, a transmis sursa citată.

Ciclism: Belgianul Remco Evenepoel, a doua oară consecutiv campion mondial la contratimp

‘Sunt cel mai norocos ministru’. Cum arată bilanțul lui Sebastian Burduja după 15 luni de mandat – miliarde de euro fost atrase pentru România