„Ca să avem o rețea decentă de autostrăzi și drumuri expres, ar trebui ca, în anii viitori, să păstrăm ritmul acesta care a fost în ultimii ani – de a construi, de a face proiecte noi. Eu cred că, acum, ne aflăm undeva la 1300–1400 de kilometri dați în circulație, dacă nu mă înșel. România, când va ajunge undeva la 2500–3000 de kilometri, deja va avea acea rețea decentă despre care vorbeam mai devreme.” Grindeanu a precizat că această rețea rutieră extinsă trebuie să includă proiecte strategice din toate regiunile țării.
„Dar asta include și Comarnic–Brașov, asta include – dacă vreți – și Bacău–Brașov, asta include A8, asta include și în sudul țării Craiova–Severin–Caransebeș–Lugoj, să faci legătura și acolo. Asta include și București–Alexandria, care este un drum, în acest moment, super circulat – foarte mult. Nu vreau să le reiau pe toate, sunt foarte multe proiecte.”
Fostul ministru a subliniat și creșterea considerabilă a bugetului Ministerului Transporturilor din timpul mandatului său. „Eu am preluat acest minister cu un buget în jur de 14 miliarde. Era cel mai mare buget pe care l-a avut, în istorie, Ministerul Transporturilor post-revoluție. Astăzi, când vorbim – deci la 3 ani – bugetul Ministerului Transporturilor este de 42–43 de miliarde. Deci, de peste 3 ori mai mult. Și nu ajung banii, după cum bine știți.”
Grindeanu a avertizat că PSD nu va susține nicio guvernare care va reduce investițiile în infrastructură, stabilind acest domeniu drept „linie roșie”. „Asta depinde, în viitoarea guvernare, de ce priorități vor fi. Apropo de linii roșii: da, PSD-ul nu va accepta să se treacă o linie roșie legată de investițiile în infrastructură. Nu voi accepta niciodată să se scadă ritmul pe care l-am impus în ultimii 2–3 ani și să se găsească, ca de obicei, aici, în domeniul transporturilor, acea resursă cu care să acoperim alte domenii din guvern. Nu. Asta, iarăși, e o linie roșie.”
În final, liderul social-democrat a susținut că România trebuie să continue pe direcția actuală cel puțin în următorii cinci ani pentru a ajunge la o rețea rutieră modernă și coerentă. „România trebuie să continue pe ritmul pe care a intrat în ultimii ani și trebuie să continue nu doar anul acesta și anul viitor, ci – eu zic – vreo 5–6 ani de acum încolo. Și vom ajunge la acea rețea despre care vorbeam mai devreme. E o altă linie roșie, pe care nu o negociem. Asta o voi discuta cu colegii mei. În mod cert, deciziile le luăm împreună.”