VIDEO Guvernul alocă sume substanțiale oamenilor afectați de inundații

”Continuăm să sprijinim familiile afectate de inundații, ale căror bunuri și locuințe au fost distruse sau grav afectate. Oamenii din acele comune au primit deja câte 10.000 de lei, alocați de Guvern săptămâna trecută. Completăm acest ajutor printr-o nouă formulă de susținere. Concret, le acordăm câte 15.000 de lei, cu care își pot înlocui bunurile distruse. Banii pot fi folosiți și la achiziția de combustibil pentru încălzirea locuinței. Estimăm că 6.000 de familii sau persoane singure vor beneficia de acest ajutor de urgență. ”, a anunțat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Guvernul va aloca peste 62 de milioane de lei pentru reconstrucția infrastructurii distruse de inundații.

”În plus, aprobăm plata către autoritățile locale din Galați a peste 62 de milioane de lei. Banii sunt necesari pentru reparațiile drumurilor județene, podurilor și podețelor distruse sau grav afectate de inundații.

În același timp, toate autoritățile trebuie să fie mobilizate pentru a lua măsurile ce se impun în funcție de evoluția debitului Dunării. Populația trebuie informată pe toate canalele, iar autoritățile să fie în teren pentru a putea interveni din timp”, a mai precizat Ciolacu.

 

David Popovici se întâlneşte cu fanii la Urban Playfield Bucureşti

O adolescentă de 14 ani a rămas însărcintă în urma unei provocări pe TikTok. Este vorba despre un nou trend periculos