VIDEO Inundaţii în judeţul Galaţi/ Ciucă: S-a produs o breşă în digul pârâului Sucu; a scăzut nivelul apei

Autorităţile au reuşit să creeze o breşă în digul pârâului Sucu iar nivelul apei a început să scadă, a anunţat, duminică, în tabăra de sinistraţi de la Slobozia Conachi, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.
 

Acesta a subliniat că măsura a fost luată după ce sâmbătă s-a realizat o misiune aeriană de recunoaştere, în urma căreia s-a constatat care este motivul pentru care nivelul apei nu scade.

„Situaţia este dramatică. Măsurile trebuie să continue, să existe toate cele necesare pentru a gestiona nevoile de sprijin ale populaţiei, cât şi cele de infrastructură. Ieri după-amiază am reuşit ca împreună cu premierul să executăm o recunoaştere şi să identificăm problema reală care ţinea nivelul apei ridicat. S-au luat măsuri azi-noapte şi s-a produs o breşă în digul de pe pârâul Sucu. În momentul de faţă a scăzut nivelul apei”, a declarat Nicolae Ciucă.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a precizat că Armata este pregătită să intervină imediat ce nivelul apei va scădea suficient.

„După străpungerea de azi-noapte, veţi vedea că lucrurile încep să intre în normal. Deja, pe drum, Armata este pregătită cu maşini specializate să ajungă, după ce se retrag apele. Este totul sub control”, a subliniat premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, au mers, duminică, în tabăra de sinistraţi din Slobozia Conachi, din judeţul Galaţi. AGERPRES/(A – autor: Gabriel Apetrii, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

VIDEO Nicolae Ciucă anunță intervenții decisive în zona Galați: Nivelul apei a fost scăzut în cursul nopții

Protestatarii israelieni menţin presiunea pentru un acord privind eliberarea ostaticilor din Gaza – VIDEO