VIDEO Iohannis anunță că bagă PSD și PNL în ședință: ‘Până la urmă, avem nevoie de o guvernare’

„În mod normal, după alegeri, se numără voturile din Parlament și de acolo se fac sau nu se fac anumite coaliții care dau guvernarea. Este cam de vreme să vorbim ce va fi după alegeri. Dacă actuala coaliție va reuși să guverneze până la alegeri sau nu, vom vedea după ce ne întoarcem acasă. Probabil o să am câteva discuții pe această temă, că, până la urmă, avem nevoie de o guvernare, dar asta nu înseamnă că partidele trebuie să renunțe la abordările lor politice în campane și nu cred că e de așteptat ca în această perioadă candidații de vârf să renunțe la abordări politice. Este o situație care, evident, va fi destul de complexă”, a declarat Klaus Iohannis.

Anterior, într-un interviu acordat miercuri, Nicolae Ciucă fost întrebat dacă nu va mai funcționa coaliția PSD-PNL după alegeri. „La cum arată lucrurile acum, mai mult ca sigur”, a răspuns Ciucă.

Liderii PSD și PNL sunt în conflict deschid după ce social-democrații au decis, luni, cu unanimitate de voturi, să se opună amendamentului ce i-ar permite președintelui României să candideze la alegerile parlamentare ca independent, pe listele unui partid.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Iohannis, după inundaţii: Este probabil problematic că mulţi n-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităţilor

VIDEO Când vor putea călători românii în SUA fără viză? Iohannis: ‘Sunt mulțumit de cum s-a lucrat, s-au străduit foarte tare’