VIDEO Iron Dome a fost degeaba – Israelienii nu au vazut ce i-a lovit. Zeci de victime în urma unui atac al Hezbollah

Numărul răniților în atacul cu dronă din zona Binyamina a crescut la 67, potrivit medicilor.

Numărul răniților grav rămâne la patru, cinci răniți grav și 14 răniți moderat.

Majoritatea au fost duse la Centrul Medical Hillel Yaffe din Hadera. Alții au fost duși la Spitalul Sheba din Ramat Gan, Spitalul Rambam din Haifa și Centrul Medical Rabin din Petah Tikva.

Datorită sistemelor avansate de apărare aeriană ale Israelului, este rar ca atât de mulţi oameni să fie răniţi de drone sau rachete.

Canal 12 susţine că Hezbollah a tras trei drone spre Israel duminică seară. Două au fost trase împreună: una a fost doborâtă lângă Haifa, în timp ce cealaltă a lovit o adunare de israelieni lângă Binyamina. O a treia dronă a fost doborâtă deasupra mării, în largul oraşului Haifa, potrivit armatei israeliene.

Medical Hillel Yaffe din partea central-nordică a Israelului a declarat că tratează 36 de victime în urma a ceea ce a descris ca fiind un „incident UAV”, adăugând că au existat „diverse grade de rănire”, relatează și CNN.

Sheba Tel Hashomer Medical Center din Ramat Gan a declarat pentru CNN că tratează trei persoane rănite de un incident în Binyamina, dintre care două sunt în stare critică, în timp ce Rambam Hospital din Haifa a declarat că tratează alte trei persoane.

Centrul Medical Emek din nordul Israelului a declarat că tratează patru persoane rănite, spitalul Beilinson a declarat că tratează alte trei persoane, iar Centrul Medical Bnei Zion din Haifa a declarat, de asemenea, că tratează trei persoane. CNN a contactat IDF pentru informații suplimentare.

Potrivit The Times of Israel, nu au sunat sirenele de avertizare, iar armata investighează incidentul. Roiul de drone ar fi depășit legendarele sistemele de securitate israeliene.

Este a doua oară în două zile când o dronă cade în Israel. Sâmbătă, în timpul sărbătorii israeliene de Yom Kippur, o dronă a lovit o suburbie din Tel Aviv, provocând pagube, dar fără răniţi.

Atacul de duminică seara a avut loc la scurt timp după ce Statele Unite au anunţat că vor trimite Israelului un nou sistem de apărare aeriană – cu tot cu trupe aferente – pentru a contribui la consolidarea protecţiei acestuia împotriva rachetelor.

Un oficial de rang înalt al Hezbollah a declarat pentru al-Jazeera că gruparea a atacat lângă Binyamina cu „un escadron” de drone kamikaze. „Capacităţile rezistenţei sunt încă puternice şi sunt capabile să ajungă în spatele liniilor de apărare ale Israelului”, a declarat oficialul.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Sub presiune internațională puternică, Israelul vine cu explicații: Tancurile IDF nu vizau baza ONU ci se fereau de focul Hezbollah

VIDEO Chiriile și prețurile locuințelor îi scot pe spanioli în stradă – Proteste masive la Madrid