VIDEO Israelul a intrat cu unități de infanterie și blindate în sudul Libanului / Hezbollah răspunde cu tiruri de rachete

Conform armatei israeliene, efectivele din teren au fost suplimentate cu unităţi de infanterie, cu trupe ale Diviziei a 36-a blindate, între care Brigada „Golani”, cărora li s-au alăturat Brigada de blindate 188 şi Brigada de infanterie 6.

Israelul a dat asigurări că operaţiunea terestră vizează strict distrugerea infrastructurii Hezbollah din zona frontierei şi că nu vizează capitala Beirut sau oraşe importante din sudul Libanului.

Armata israeliană le-a cerut locuitorilor din Liban să își abandoneze casele din sud și să se îndrepte „către nordul râului Awali” pentru „oricine se află în apropiere unor membri, instalaţii şi mijloace de luptă ale Hezbollah îşi pune viaţa în pericol”, iar „orice casă folosită de către Hezbollah în nevoile lui militare va fi luată drept ţintă”.

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a anunţat că a respins miercuri intrarea unei „forţe de infanterie” israeliene care încerca să pătrundă în oraşul de frontieră Oddaisseh, în cadrul ofensivei terestre care a început luni dimineaţa în sudul Libanului, şi că a „provocat pierderi” inamicului, informează EFE.

„Luptătorii Rezistenţei Islamice s-au confruntat cu o forţă de infanterie inamică israeliană care a încercat să se infiltreze în satul Odaisseh miercuri devreme, au înfruntat-o, i-au provocat pierderi şi au forţat-o să se retragă”, a informat mişcarea într-un comunicat.

În note de informare succesive, Hezbollah a revendicat, de asemenea, patru atacuri cu baraje de proiectile, rachete sau artilerie lansate peste linia de separare dintre Liban şi Israel împotriva unor poziţii şi concentrări de soldaţi în mai multe zone din nordului Israelului. Printre acestea s-a numărat o lansare efectuată împotriva unui grup de „forţe inamice” care se aflau în oraşul de frontieră Shtula şi care au fost lovite cu două rachete de calibru înalt de tip „Burkan”, cu capacitatea de a transporta focoase de până la jumătate de tonă, conform informaţiilor anterioare ale Hezbollah.

Sirenele de avertizare asupra unui posibil atac cu rachete au sunat în mai multe suburbii din orașul israelian Haifa, precum și în mai multe orașe de-a lungul graniței cu Libanul. Mai mult, miercuri dimineață, aproximativ 50 de rachete au fost lansate din Liban spre nordul Israelului în această dimineață, potrivit armatei israeliene, citată de The Times of Israel.

 

 

Sirenele au sunat în orașele din Galileea superioară și de vest pe fondul atacurilor, fără a fi raportați răniți. Municipalitatea din Metula, care a fost în mare parte evacuată, susține că aproximativ 10 case au fost avariate.

Sirenele au continuat să sune în mai multe comunități de frontieră, inclusiv Avivim și Rihaniya.

În paralel, undele de șoc provocate de atacul cu rachete al Iranului au avariat mai multe locuințe din centrul Israelului, au declarat miercuri autoritățile din țară, citate de CNN.

 

 

Oficialii din orașul Hod Hasharon au oferit asistență unui număr de aproximativ 100 de gospodării afectate, au declarat autoritățile miercuri, adăugând că nu au fost raportați răniți.

200 de rachete Fattah au fost lansate din Iran către Israel în seara de marți, fiind vizate în special orașele Tel Aviv, Ierusalim și Haifa.

Acest tip de rachetă balistică – Fattah (”Învingătorul”) este cel mai recent în arsenalul iranian, poate parcurge peste 1.400 de kilometri, poate atinge o viteză de Mach 13-Mach 15 (între 16.000 şi 18.5000 de kilometri pe oră) şi poate evita ”toate sistemele antirachetă”, potrivit regimului şiit.

Sursa: www.stiripesurse.ro

FOTO Balene, eșuate în Peninsula Kamceatka: Salvatori depun eforturi pentru a le salva

Motivul pentru care Statele Unite au cumpărat 6 milioane de barili de petrol