VIDEO Israelul face ravagii în Beirut: încă un înalt oficial Hezbollah a fost asasinat

 

Potrivit IDF, Yassin a fost ucis într-un atac aerian în zona Dahieh din Beirut, coordonat de Direcția de Informații a armatei israeliene. Yassin era responsabil cu identificarea țintelor civile și militare, atât la granița de nord a Israelului, cât și în interiorul teritoriului israelian. El a colaborat strâns cu unitățile ofensive ale Hezbollah și a fost implicat în planificarea atacurilor teroriste împotriva civililor și soldaților israelieni. Potrivit IDF, acesta pregătea și alte atacuri ce urmau să fie executate în zilele următoare.

Armata israeliană a efectuat sâmbătă după-amiază o nouă lovitură asupra fiefului Hezbollah din Beirut, la o zi după un puternic bombardament asupra cartierului general al mişcării islamiste libaneze în care a fost ucis liderul acesteia Hassan Nasrallah. Armata a lansat sâmbătă „o lovitură precisă în inima Dahiyeh”, termenul arab pentru „suburbie” şi care descrie suburbiile sudice ale Beirutului, se arată într-un comunicat.

Zile de doliu național în Iran și Liban

Guvernul libanez a decretat sâmbătă trei zile de doliu naţional după asasinarea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, vineri, în lovitura israeliană în suburbiile de sud ale Beirutului, bastion al mişcării islamiste pro-iraniene.

„În urma martiriului liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, care se alătură listei persoanelor ucise de agresiunea israeliană perfidă împotriva Libanului, este decretat doliu naţional” în perioada 30 septembrie – 2 octombrie inclusiv, a anunţat guvernul libanez într-un comunicat.

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a decretat, de asemenea, cinci zile de doliu naţional, după moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah.

„Transmit condoleanţe pentru martiriul marelui Nasrallah şi al colegilor săi martiri şi anunţ cinci zile de doliu naţional în Iran”, a declarat Ali Khamenei, potrivit unui comunicat publicat de agenţia oficială de presă Irna.

De ce ați putea dori să vă schimbați lenjeria de pat mai des

Gimnastică aerobică: România, clasată pe patru la trio, la Mondialele de la Pesaro