Video Maia Sandu, atac fără menajamente la adresa justiției: Doar ei nu știu ce era în sacoșa primită de Dodon / Nu a văzut cum a câștigat Ilan Șor alegerile

Dragi cetățeni, la 20 octombrie 2024 țara noastră a fost ținta unui atac fără precedent la adresa libertății noastre. Instituțiile statului au estimat și documentat plăți bancare făcute pentru a cumpăra voturi. Amploarea acestui fenomen a viciat puternic rezultatele alegerilor”, a declarat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova s-a referit și la situația din justiție, menționând că doar persoanele din sistemul respectiv nu văd ce ilegalități comit grupările criminale.

Justiția din Moldova s-a opus în acești ani oricărei curățări și a eșuat să ducă la bun sfârșit dosarele de corupție mari. Tot poporul știe – doar ei nu știu ce era în sacoșa primită de Dodon de la Plahotniuc. Doar ei nu știu cine a furat miliardul de la cetățenii Moldovei. Justiția din Moldova nu a văzut cum a câștigat Ilan Șor alegerile Orhei, Găgăuzia și din alte scrutine locale”, a adăugat șeful statului.

Potrivit Maiei Sandu, fără voturile cumpărate, rezultatul azi ar fi fost altfel: „Nu ar fi fost emoțiile legate de rezultatul referendumului. Am fi avut o victorie detașată și pentru alegerile prezidențiale, și pentru referendum! Alegerea oamenilor care au votat liber asta arată”.

Maia Sandu a solicitat de la instituțiile statului să asigure integritatea procesului electoral din 3 noiembrie, să facă publice probele despre fraudă și să-i sancționeze pe cei care se fac vinovați de cumpărarea voturilor.

Chiar dacă ei ne-au atacat și furat, Moldova a rămas în picioare. Votul masiv al cetățenilor ne oferă un credit enorm de încredere și validare că drumul ales de noi e unul corect. În 2020 am primit în primul tur 480 mii de voturi. Acum, după patru ani foarte complicați pentru toată țara, ne-au oferit încrederea 650 de mii de oameni. Pentru întroducerea în Constituția țării a integrării europene 750 de mii de oameni. Nimeni nu poate anula această decizie. Totodată, trebuie să nu permitem realizarea scenariilor de destabilizare a țării. Oamenii au făcut un efort eroic și au salvat țara. Acest act de eroism civic nu poate fi anulat sau pătat de nicio falsificare”, a mai spus președintele.

Maia Sandu a precizat că dacă justiția din R.Moldova nu se trezește în ultimul ceas și închide ochii la vânzarea statului, viitorul R.Moldova pentru decenii este în pericol.

Moldovenii merită să decidă viitorul țării fără furt. Doar votul tău poate apăra țara. Salvăm Moldova, pentru că e casa noastră”, a conchis președintele.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Accident mortal pe DN 6: O femeie și-a pierdut viața după ce s-a răsturnat cu mașina într-o râpă

Imane Khelif, pugilista algeriană, campioană olimpică la Paris 2024 va deveni profesionistă