VIDEO Marcel Ciolacu dă asigurări că ‘Marele Plan’ va fi gata până pe 15 octombrie: ‘E cel mai mare efort pentru infrastructura rutieră’

„Avem și creșteri pe venituri, dar și reduceri la cheltuieli. De exemplu, Franța și-a asumat un deficit de 4,4%… Eu dau exemple pentru a ilustra situația… Din ultimii 30 de ani, Franța a avut depășiri de deficit de 22 de ori. Vreți să fac precum Ceaușescu? Să bag România într-o foamete ca să plătim urgent datoriile externe?!“, a spus Marcel Ciolacu, marți seară, la Digi 24.

Premierul a explicat că nu trebuie să vedem Comisia Europeană ca pe un ‘dușman’, ci ca pe o entitate care își dorește sustenabilitate pentru toate statele membre.

„România are nevoie de o reformă fiscală. Comisia Europeană spune că e aberant să dăm legi, să facem un cod fiscal și după 6 luni să le modificăm, să oferim facilități. Comisia Europeană nu e dușmanul României? Ei doresc sustenabilitate pe termen lung“, a punctat Marcel Ciolacu la Digi 24.

România a avut un deficit bugetar de 4,02% din PIB în primele 7 luni din 2024, fiind mai mare cu 1,62 puncte procentuale comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut. Ca valoare, se ridică la 71 miliarde lei.

Veniturile totale au însumat 331,56 mld. lei în primele șapte luni ale anului 2024, înregistrând o creștere de 15,1% (an/an), susținută de încasările din venituri curente – contribuții de asigurări, TVA, impozit pe salarii, impozit pe profit și venituri nefiscale.

Ciolacu: ‘E cel mai mare efort pentru infrastructura rutieră’

Premierul a mai spus că atât pentru România, cât și pentru celelalte șase europene care au depășit cei 3% asumați la Maastricht, în acest moment există o negociere. „Trebuie depus acel plan până pe 15 octombrie. E un plan generic. În România urmează reforma fiscală. Dacă România și coaliția de guvernare decid să nu trimită niciun plan, automat vom avea un plan aprobat de Comisie pe 4 ani. Eu nu vreau asta! Vreau ca ministrul Finanțelor, după ce prezintă Coaliției, să meargă și să discute cu Comisia. De ce?! până în 2025-2026, când putem implementa banii din PNRR. E cel mai mare efort pentru infrastructura rutieră. Cofinanțarea statului român este de 60%.  Am pornit șantierele din toată țara. Așa consider eu că este bine, a venit timpul ca România să se dezvolte. Normal că aceste întârzieri de 2-3 luni aduc o multiplicare în economie, din relocări…“, a punctat Marcel CCiolacu.

Întrebat dacă este luat în calcul ca tot ‘șantierul’ reducerii sau reeșalonării bugetare să fie dus până după alegeri, premierul a dat asigurări că această variantă este exclusă. „Nu este adevărat! Planul va fi discutat până pe 15 octombrie. Dacă nu ducem niciun plan, vom avea o eșalonare pe 4 ani“, a subliniat Marcel Ciolacu.

Ucrainean aflat de câteva zile pe drumuri, fără haine de schimb şi fără provizii, căutat de salvamontişti şi poliţişti de frontieră

Ucraina pierde un punct strategic pe frontul de est – Orașul Vuhledar a căzut