VIDEO Marcel Ciolacu deschide punga Guvernului: Se alocă bani în 3 domenii esențiale

”Alocăm azi fonduri suplimentare pentru a ajuta peste 230.000 de fermieri ale căror culturi au fost afectate de secetă. Efortul financiar este de 2 miliarde de lei. În plus, sprijinim peste 17.000 de fermieri prin reducerea costurilor pentru motorina folosită în agricultură, în valoare de 190 de milioane de lei.

Continuăm să finanțăm investițiile în comunitățile locale și alocăm aproape 2 miliarde pentru proiecte din PNDL și Programul Anghel Saligny. Aprobăm alte 540 milioane lei ca să achităm lucrări la proiecte finanțate prin PNRR. Și Programul național de construcții primește 300 milioane lei pentru plata lucrărilor deja efectuate.

Susținem comunitățile locale și prin asigurarea finanțării cheltuielilor cu serviciile sociale. 560 de milioane de lei merg către consiliile județene și consiliile locale din București. Acoperim cheltuielile cele mai importante: cu sistemul de protecție a copilului, cu centrele de zi și cele rezidențiale pentru persoanele cu handicap și căminele pentru vârstnici.”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

 

Simona Halep va participa la Transylvania Open în 2025. Mesajul sportivei – VIDEO

SONDAJ BCS – Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă dau o dublă lovitură: PSD și PNL, condamnate la ‘reînnoirea jurămintelor’