VIDEO Marcel Ciolacu vorbește despre investiții cu un rol crucial: Este cel mai important tren și e posibil să fie și ultimul

„Nu putem pierde acest tren al dezvoltării noilor tehnologii. Este cel mai important tren și s-ar putea să fie și ultimul pentru țara noastră. Este o șansă istorică pe care nu avem voie să o ratăm. Este cu atât mai important că suntem parte a unui proiect european de interes comun în domeniul microelectronicii și tehnologii informaționale și trebuie să fim și parte a unei povești frumoase. Aceste proiecte strategice europene care susțin dezvoltarea microelectronicii în România înseamnă viitoare produse și servicii cu valoare adăugată mare, care pot fi exportate apoi în întreaga lume. Mai înseamnă și crearea unor specializări de elită, a unor super-ingineri români pe care se vor bate toate marele companii mondiale”, spune Marcel Ciolacu.

Marile companii private care derulează aceste proiecte, adaugă el, arată că în România se poate face performanță la nivel înalt.

„Iar pentru conducerile universităților partenere am un mesaj simplu. Asumați-vă un rol și mai important în asemenea proiecte. Așa arătăm lumii întregi ce resursă valoroasă produce mediul universitar din România. Cred că acesta este proiectul ideal ca structură, pentru că alături de companii sunt implicate 24 de entități din mediul academic și IMM-uri cu participanți direct și indirecți. În total, finanțarea acordată celor trei proiecte, atât direct companiilor cât și partenerilor indirecți, este de 420 de milioane de euro. Acesta este viitorul economiei”, încheie premierul Ciolacu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Mesaj şocant de susţinere pentru Şoşoacă tocmai din Portugalia

Decizie bombă în celebrul dosar ‘Drogurile de la Marea Neagră’; peste o tonă de cocaină pură, găsită plutind aproape de țărm