VIDEO Nicolae Ciucă demască strategia lui Marcel Ciolacu: ‘Se replică situația din 2000 / asta arată disperare’

Întrebat dacă PSD ar fi vrut să împiedice intrarea lui Ciucă în turul al doilea prin ‘promovarea’ unor procente mari ale candidatului AUR, George Simion, Nicolae Ciucă este de părere că PSD merge pe același scenariu ca în urmă cu 24 de ani.

„Este o introducere foarte bună în ceea ce cred că PSD ar fi dorit să gândească și să finalizeze. Dar, pentru mine, este clar că prin această modalitate, prin care încearcă să intre în turul doi cu Simion, se replică situația din 2000, când Iliescu a intrat în turul doi cu Vadim Tudor, și era evident că românii ar fi ales pe oricine altcineva în afara lui Vadim Tudor.

Pentru mine, singurul candidat de care le este teamă este subsemnatul, iar acest demers o demonstrează, inclusiv prin acele declarații repetate despre cine ar numi premier – pe Ciucă. I-am spus la un moment dat că se alintă. Acum, însă, asta arată disperare. Pot să anunț că Nicolae Ciucă nu va mai fi niciodată prim-ministru într-un guvern PSD-PNL. Asta este o chestiune de principiu“, a afirmat Nicolae Ciucă.

Întrebat cum ar răspunde totuși în ipoteza în care Ciolacu câștigă alegerile prezidențiale și îl desemnează premier, Ciucă a subliniat că nu va accepta un post pe care l-a ocupat și înainte.

„Nu va câștiga alegerile prezidențiale. De aceea, sunt convins că putem trece de la această retorică la o asumare cât se poate de personală. Eu mi-am asumat acest lucru, pornind de la principii. Niciodată nu am mai ocupat o funcție pe care am avut-o anterior.”, a subliniat Ciucă.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Divorțul anului pe scena politică! Nicolae Ciucă nu îi mai răspunde lui Marcel Ciolacu după scandalul Șoșoacă: ‘Am întrerupt orice dialog politic cu PSD’

Putin, cu ochii pe Washington – Alegerile prezidențiale din SUA, decisive pentru discuțiile cu Rusia privind Tratatul START