VIDEO Premierul Ciolacu prezintă ‘România viitorului’: Planul de miliarde care urma să reducă masiv dependența de importuri

Marcel Ciolacu a spus că sunt puține instituții cu un rol definitoriu în consolidarea Statului Român Modern precum Sistemul Cameral din România, care sărbătorește luni 160 de ani de activitate neîntreruptă.

„Faptul că, astăzi, numărul camerelor de comerț a ajuns la 42, câte una pentru fiecare județ al țării, plus Camera de Comerț și Industrie a României, (…) arată ce nivel înalt de reprezentativitate are acest sistem. (…) Iar cel mai bun indicator este chiar interesul mare pe care mediul de afaceri îl manifestă pentru acțiunile Camerelor de Comerț. Sunt Forumuri de Afaceri bilaterale organizate în parteneriat cu state puternice, multe aparținând grupului G20. Este cel mai eficient mod pentru ca oamenii de afaceri din România să aibă șansa să-și extindă afacerile în afara țării, iar România să atragă investiții substanțiale sau să recâștige piețe internaționale importante. Sunt convins că, o asemenea audiență formată din oameni de business este interesată despre cum va arăta viitorul. Și, de aceea, vreau sa vă vorbesc puțin despre România viitorului, care înseamnă în primul rând un stat cu o economie puternică. Iar această putere nu poate veni decât din reindustrializarea țării”, spune Ciolacu.î

De aceea, el a spus că se pregătește în aceste zile lansarea unui pachet de programe strategice pentru dezvoltarea economiei.

„Cel mai important este Programul național de sprijin pentru marea industrie, în valoare de 1 miliard de euro. Vrem să atragem investiții mari, în domenii cheie pentru viitorul economiei. Iată de ce am pregătit și un Plan pentru Investițiile Strategice în industria prelucrătoare. Este o schemă de ajutor de stat de 500 de milioane de euro și facilități fiscale pentru investiții de peste 150 de milioane de euro. Beneficiarul trebuie să creeze în mod direct minim 250 de locuri de muncă și să se dezvolte în regiunile cu un PIB/locuitor sub media națională. Avem nevoie de oțel românesc, de alte materiale de construcție pentru a construi autostrăzi și locuințe cu produse românești. Astfel, a treia componentă majoră o reprezintă Planul de 250 de milioane de euro pe an pentru companiile care fac investiții în producția de materii prime industriale”, mai spune premierul.

Potrivit premierului, România trebuie să devină în 10 ani unul dintre hub-urile tehnologice și industriale din Europa: „Și putem face asta readucând la viață marile uzine de metalurgie, siderurgie și petrochimie cu ajutorul capitalului privat”.

„Trebuie să investim masiv în industria chimică ca să producem în țară îngrășăminte agricole și să scutim 3 miliarde de euro anual din importuri. În paralel, trebuie să ne asigurăm că, indiferent de crizele care vor veni, România va avea mâncare sănătoasă și la prețuri accesibile pentru toți românii. Vom continua să dezvoltăm fabricile de procesare românești și vom crește subvențiile pentru fermierii noștri. Iar o altă mare direcție strategică este creșterea în continuare a alocărilor pentru toate programele de finanțare a IMM-urilor. În paralel, punem la punct un sistem prin care firmele exportatoare să fie susținute prin bonificații fiscale. Toate acestea nu se pot realiza fără un parteneriat autentic între stat și mediul privat. Aceasta este partea esențială a oricărui plan de creștere. De aceea, vin să vă propun să deveniți unul dintre pilonii esențiali ai acestui Parteneriat pentru Viitorul unei Economii Puternice a României! Aveți expertiza necesară, aveți viziunea de care are nevoie această țară, aveți curajul probat de determinarea cu care v-ați crescut și dezvoltat afacerile! Vă propun să construim împreună o economie în care niciun lider politic să nu mai ia hotărâri care privesc mediul de afaceri fără ca reprezentanții acestuia să fie parte a deciziei!”, a mai spus Ciolacu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Extrema dreaptă austriacă caută calea spre putere, în timp ce tema imigraţiei captează atenţia Europei

Reacția SUA după lichidarea lui Nasrallah: Lumea este mai sigură