”Zilele trecute, alături de colegii mei din Bistriţa, am făcut primii paşi pe Via Transilvanica.
Cu o lungime de peste 1400 km, acest traseu uneşte într-adevăr România de la nord la sud, traversând pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin, această ţară extraordinar de frumoasă, trecând prin 10 judeţe, peste 400 de comunităţi şi 12 situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO”, a scris, duminică, pe Facebook, Marcel Ciolacu.
”Îi mulţumesc lui Alin Uşeriu şi echipei sale pentru drumeţie şi îi asigur de întreg sprijinul meu şi în continuare!”, a mai transmis Ciolacu.
Potrivit descrierii de pe site-ul propriu, Via Transilvanica, “drumul care uneşte”, este un traseu turistic de lungă distanţă de 1.400 de kilometri care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin şi este destinat drumeţiei pe jos, cu bicicleta sau călare.
”Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite, stâlpi indicatori, iar la fiecare km se găseşte o bornă din andezit sculptată individual, borne care formează probabil cea mai lungă galerie de artă din lume şi care însoţesc călătorii pe tot parcursul drumeţiei”, se mai arată în prezentare.