VIDEO Proteste de amploare în Iran și Yemen, după bombardamentele israeliene din Beirut

Manifestațiile din Teheran și din alte orașe din Iran au avut loc la apelul autorităților de a sprijini mișcarea Hezbollah din Liban și de a condamna „crimele barbare ale regimului sionist din Palestina”, potrivit agenției IRNA.

Hezbollah, parte a „axei rezistenței”, este format din grupuri armate susținute de Iran care au vizat Israelul și forțele americane în sprijinul grupului militant palestinian Hamas. Alianța îi include și pe rebelii Huthi din Yemen, care au organizat un protest masiv la o zi după lansarea unui atac cu rachete asupra Israelului.

La Teheran, după rugăciunile de vineri, protestatarii s-au adunat în Piața Enghelab, purtând portrete ale liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, și fluturând steaguri palestiniene și Hezbollah. Protestatarii au ars steagurile Israelului și SUA. De asemenea, au avut loc demonstrații similare în alte orașe iraniene, precum Semnan, Qom, Shiraz și Bandar Abbas.

În Sanaa, capitala controlată de Huthi, zeci de mii de manifestanți au fluturat arme și pancarte în semn de solidaritate cu Libanul și Palestina.

Superliga – etapa a 11-a – rezultatele şi clasamentul

Iaşi: Doi bărbaţi internaţi în stare gravă la ATI, din cauza virusului West Nile