VIDEO Răsturnare de situație în politică: Nicolae Ciucă și Nicușor Dan au bătut palma, în direct

Invitați amândoi la ‘În Opoziție’ cu Denise Rifai, jurnalista i-a îndemnat să își adreseze reciproc întrebări. Prima întrebare pe care Nicușor Dan a avut-o pentru Nicolae Ciucă a fost dacă  „PNL va intra într-o majoritate de dreapta cu Consiliul General?”

Răspunsul lui Nicolae Ciucă a venit rapid: „Tot ce a însemnat demersul nostru politic, am spus că îmi doresc o guvernare de dreapta. De aici, la o majoritate la Primăria Generală a Capitalei, este un pas firesc. Vom asigura, cu siguranță, o majoritate de dreapta la Primăria Generală a Capitalei.”

 

Nicolae Ciucă, angajament în fața lui Nicușor Dan

A doua întrebare a primarului general al Capitalei a fost dacă Nicolae Ciucă personal și colegii din Consiliul General vor susține noul PUG al Capitalei.

„Am avut, ca prim-ministru, întâlniri cu arhitecții de la nivelul Facultății de Arhitectură, am discutat, o parte dintre ei au lucrat în primărie înainte ca dumneavoastră să fiți ales primar. Unii dintre ei sunt dedicați procesului de digitalizare a PUG-ului și eu sunt un susținător a tot ceea ce înseamnă un Plan Urbanistic General (PUG) al Capitalei, pentru un București modern, european. Aici sunt câteva aspecte și putem să le lămurim împreună cu specialiștii. Desigur, dumneavoastră sunteți matematician, vedeți lucrurile în spațiu mai bine decât mine, dar arhitecții au și partea de urbanistică, de artă. Am susținut și voi susține, în baza unor discuții, tot ce ține de PUG-ul Capitalei.

(…) Să nu mai plimbăm aceste angajamente politice dintr-o parte în alta. Domnul Vlad Voiculescu și toți cei care cred că pot sta la masa discuțiilor, să vină și să se angajeze într-o discuție cu primarul Bucureștiului, ales de bucureșteni. Bucureștenii l-au ales pe Nicușor Dan pentru că, în cei patru ani de mandat, a reușit să îndeplinească o parte din cerințele lor și i-au acordat credit să ducă la bun sfârșit proiectele. Când oamenii îți dau credit, nu contează ce spun Ciucă sau Voiculescu.”

 

Nicolae Ciucă și Nicușor Dan au bătut palma în direct

Întrebat dacă va deschide negocieri cu USR, Nicolae Ciucă: a răspuns: „Desigur, cu USR, PMP, Forța Dreptei, REPER și PNL.”

Nicușor Dan: „Putem să batem palma? Dacă dumneavoastră vă angajați…”, moment în care cei doi și-au dat mâna pentru susținere reciprocă.

Întrebat dacă este la mâna lui Nicușor Dan, liderul PNL a răspuns: „Nu. Sunt împreună cu Nicușor Dan”

 

Ministrul de Interne spune că dispozitivul de securitate de la Parlament ”trebuie regândit şi trebuia regândit de mult”, explicând că nu se pot face modificări de către Poliţie ignorând regulile interne ale instituţiei

VIDEO Iohannis îl ‘faultează’ pe Arafat în chestiunea inundațiilor: ‘Problematic că mulţi n-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităţilor’