VIDEO Scandal monstru – Regele Charles, acuzat de ‘genocid’ de o senatoare independentă: ‘Nu ești regele meu!’

Lidia Thorpe a întrerupt ceremonia din capitala Canberra strigând aproximativ un minut înainte de a fi escortată de securitate.

Regele tocmai se îndepărtase de un pupitru pentru a se alătura Reginei Camilla care stătea pe scenă, când Thorpe a început să vocifereze.

După ce a făcut acuzații de genocid împotriva poporului, a putut fi auzită strigând: „Acesta nu este țara ta, tu nu ești regele meu”.

După aceea, Thorpe a declarat pentru BBC că a vrut să-i trimită un „mesaj clar” regelui.

„Pentru a fi suveran trebuie să fii din țară”, a spus ea. „Nu este din această țară.”

Senatoarea australiană care l-a huiduit pe Regele Charles se apără: Sunt adevăruri globale

Senatoarea australiană care l-a huiduit luni pe Regele Charles, în timpul discursului său la Casa Parlamentului din Canberra, și-a apărat acțiunile, spunând că voia să transmită „adevăruri globale” și insistând că el „nu este suveranul nostru”, relatează Sky News, conform Mediafax.

Regele Charles a fost huiduit de senatoarea indigenă Lidia Thorpe, în timp ce își încheia discursul la Casa Parlamentului din Canberra. Aceasta i-a spus lui Charles: „Aceasta nu este țara ta” și a cerut un tratat după ce a acuzat coroana că fură pământurile aborigenilor.

Câteva ore mai târziu, în aceeași zi, Thorpe a declarat la emisiunea Breakfast with Kay Burley că își susține în continuare acțiunile.

„Noi suntem adevărații suverani în această țară”, a spus ea. „Regele trăiește în țara voastră, este din țara voastră. El nu poate fi regele nostru.”

Ea a spus că „nu a fost deranjată” de faptul că unii oameni cred că a abuzat de puterea sa, deoarece ea are „sprijinul aborigenilor din țară”.

Thorpe a declarat că izbucnirea sa a avut loc pentru a transmite „adevăruri globale despre familia regală, care a provocat atât de multă devastare – nu numai poporului vostru din această țară, ci și populației indigene din întreaga lume”.

Contextul istoric

Timp de decenii, Australia a dezbătut dacă să se rupă de monarhie și să devină o republică. În 1999, întrebarea a fost pusă publicului într-un referendum – care este singura modalitate de a schimba constituția – și a fost învinsă răsunător.

Sondajele sugerează că sprijinul pentru mișcare a crescut de atunci, iar prim-ministrul țării, Anthony Albanese, care i-a strâns mâna regelui chiar înainte de intervenția senatorului, este republican.

Cu toate acestea, guvernul lui Albanese a exclus organizarea unui al doilea vot pe această temă în curând, după un referendum nereușit privind recunoașterea indigenilor de anul trecut.

Rusia respinge acuzațiile de amestec în alegerile și referendumul din Rep. Moldova: ‘Occidentul s-a amestecat deschis în acest proces electoral’

Scandalul de la Canotaj nu e unic: Un alt sportiv medaliat se plânge că e lăsat fără bani pentru primele altor angajați!