De asemenea, Simion s-a plâns că sunt hărţuiţi şi oamenii care au altă opinie în societate şi îndrăznesc să îşi spună părerea.
„Nu mai trăim într-o dictatură. Nu mai poate cineva să ne pună pumnul în gură”, a arătat el, precizând că nu este un bau-bau şi nu va bloca fondurile europene.
Simion a promis că în 5 ani de mandat o să aducă 150 de şefi de stat şi guverne la Camera de Comerţ şi trei sferturi din avionul preşedintelui va fi încărcat cu oameni de afaceri.
„Am avut întâlniri cu energeticienii, cu agricultorii şi constructorii, unde le-am spus cât se poate de clar că eu nu consider că au beneficiat de nişte facilităţi fiscale şi nu înţeleg de ce sectoare importante pentru economia românească, unde avem antreprenori autohtoni, precum agricultura, construcţiile, energia, turismul, construcţia de nave, construcţia şi industria mobilei, nu sunt ajutate să producă şi mai mult şi să fie competitive pe plan international şi sunt efectiv hărţuite.
Cum sunt, din multe puncte de vedere, hărţuiţi şi oamenii care au altă opinie în societatea românească de astăzi şi îndrăznesc să îşi spună părerea. Nu mai trăim într-o dictatură. Nu mai poate cineva să ne pună pumnul în gură. Nu mai poate cineva, prin instituţiale statului, precum ANAF, precum Poliţia Economică, precum alte 38 de instituţii cu abilităţi de control doar în domeniul economic, să vină şi să sperie oamenii de afaceri.
Şi inclusiv în aceste zile, un ambasador este extrem de activ, dar nu în domeniul diplomatiei, ci în implicarea în alegeri, să încerce să ne ţină undeva la locul nostru, pe care l-aţi descris foarte bine”, a declarat George Simion într-o dezbatere la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a României (CCIR).
Simion a mai declarat că orice creştere de taxe reprezintă recesiune şi avem de reglat, în primul rând, munca, care trebuie încurajată, nu supraimpozitată. El a mai spus că trebuie să fim mândri de ce am realizat în 1800, în 1900, în construcţia Transfăgărăşanului, pentru că au fost români de-ai noştri şi asta înseamnă suveranitate şi independenţă naţională, nu izolationism.
„Vrem ca toţi antreprenorii să fie egali şi să îşi plătească corect taxele care nu se vor majora. Orice creştere de taxe reprezintă recesiune. Aşa că noi avem de reglat, în primul rând, munca, care trebuie încurajată, nu supraimpozitată”, a precizat candidatul AUR.
„Nu vom mări taxele importante care vizează mediul antreprenorial. Sunt companii care nu îşi plătesc taxele corect în România şi acolo trebuie să intervenim, dar în dialog cu mediul de afaceri. Lărgirea bazei de impozitare, prin dezvoltarea domeniilor precum construcţiile şi agricultura, este singura noastră şansă de a evita recesiunea”, a arătat Simion.
„Sunt aici pentru a discuta şi pe modelul Pactului de la Snagov, pentru aderarea noastră la Uniunea Europeană şi la NATO, din 1995, care a funcţionat. Eu nu văd decât economia ca parte a acestui program de ţară, conform programului oferit de Aspes, pe următorii 20 de ani, conform strategiei elaborate de Academia Română, care totuşi are şi ea un rol la fel ca şi Camera de Comerţ şi Industrie, ca şi Biserica noastră naţională”, a mai spus liderul AUR.