VIDEO Situația escaladează în Orientul Mijlociu -Război în toată regula în sudul Libanului/ Șeful operațuinilor Hezbollah, cautat de 30 de ani, a fost ucis

Vineri, radiodifuzorul public israelian Kan a informat că aproximativ 150 de rachete ar fi fost lansate din Liban către Israel. Potrivit serviciului israelian de ambulanță, nu au fost înregistrate victime în urma atacurilor, scrie Reuters.

Gruparea libaneză Hezbollah a revendicat lansarea a șapte atacuri separate asupra țintelor israeliene, folosind rachete Katyusha.

Atacurile vin în contextul tensiunilor tot mai mari din regiune.

 

Israelul a desfășurat joi zeci de lovituri în sudul Libanului, în ceea ce surse de securitate libaneze au declarat că sunt unele dintre cele mai intense bombardamente de când Hezbollah a început atacurile transfrontaliere zilnice asupra comunităților din nord, după începerea războiului din Gaza, pe 7 octombrie.

Armata a spus că avioanele de luptă au lovit peste 100 de lansatoare de rachete Hezbollah în sudul Libanului, care erau pregătite pentru atacuri imediate asupra Israelului. S-a spus că, în total, lansatoarele au inclus în jur de 1.000 de butoaie de lansare.

Mai multe clădiri și un depozit de arme aparținând lui Hezbollah au fost, de asemenea, lovite în mai multe zone din sudul Libanului, potrivit armatei.

Loviturile au început după-amiaza și s-au desfășurat în mai multe valuri.

„IDF continuă să deterioreze și să degradeze capacitățile teroriste și infrastructura militară a organizației teroriste Hezbollah”, a adăugat armata.

În urma loviturilor, IDF a publicat o listă de linii directoare pentru civili din mai multe comunități și orașe din nordul Israelului, spunându-le să rămână aproape de adăposturile anti-bombe.

Orientările aplicate civililor din Consiliul Regional Merom HaGalil, Consiliul Regional Galileea Superioară, Consiliul Regional Mevo’ot HaHermon, Yesud HaMa’ala, Hatzor, Rosh Pina, Safed, Metula și orașele din Înălțimile Golan din Katzrin și spre nord.

IDF le-a cerut civililor din acele zone să reducă circulația în afara caselor, să evite adunările mari, să păzească intrările în comunități și să rămână aproape de adăposturile anti-bombe, cu liniile directoare în vigoare până la noi ordine.

Cele mai importante lovituri aeriene au venit după un bombardament puternic de rachete din Liban asupra comunităților din nord și pe măsură ce instituția de apărare israeliană a pus pregătirile pentru un posibil război total cu Hezbollah.

 

O explozie puternică s-a auzit vineri la Beirut. Ulterior, un nor gros de fum a acoperit capitala Libanului. Armata israeliană a anunțat că a efectuat „lovitură direcționată” ca răspuns la atacul cu zeci de rachete lansat de Hezbollah. Ținta ar fi fost șeful operațiunilor Hezbollah.

Un raid aerian ţintit efectuat de armata israeliană vineri după-amiază în suburbia sudică a capitalei libaneze Beirut l-a ucis pe liderul forţei Al-Radwan, unitatea de elită a formaţiunii libaneze pro-iraniene Hezbollah, a declarat o sursă din cadrul acestei grupări agenţiei France Presse.

Locuitorii din suburbiile de sud ale Beirutului au anunțat că au auzit o explozie puternică, potrivit Reuters. Un nor gros de fum se ridică deasupra capitalei libaneze.

Armata israeliană a declarat că a efectuat o „lovitură direcționată”. Mai multe rachete au lovit o zona foarte populată cunoscută sub numele de Dahiyeh, a informat Al-Mayadeen TV din Beirut.

Atacul israelian apare la puțin timp după ce Hezbollah a lansat 140 de rachete către nordul Israelului.

Conflictul dintre Israel și Hezbollah s-a intensificat după ce mii de pagere și dispozitive walkie-talki folosite de membrii Hezbollah au explodat marți și miercuri, ucigând 37 de persoane și rănind mii.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Comandantul Forţei Al-Radwan, o unitate de elită a Hezbollah, Ibrahim Aqil, alias Tahsin, ucis într-un atac israelian vizând un apartament la periferia Beirutului. El era căutat de SUA cu privire la atentate în 1983 vizând ambasada şi puşcaşi marini, sold

Serie A: Hellas Verona – Torino, scor 2-3