VIDEO Un câine devine vedeta virală a piramidelor egiptene

Conform CNN, câinele neobișnuit a fost observat de un grup de parapantiști americani care survolau zona la răsărit. Marshall Mosher, unul dintre parapantiști, a declarat pentru CNN Travel: „Am observat ceva alergând înainte și înapoi pe vârful piramidei. O persoană a crezut că era un leu de munte”.

Parapantiștii au mărit imaginea și au descoperit că era de fapt un câine care părea să urmărească niște păsări la o înălțime de aproximativ 136 de metri.

Mosher și-a exprimat inițial îngrijorarea pentru siguranța animalului, dar a adăugat cu umor: „Dacă s-a urcat singur, se poate coborî singur, cu excepția cazului în care a găsit un portal secret care l-a ajutat să se teleporteze în vârful piramidelor”.

A doua zi, un alt aventurier a filmat ceea ce părea a fi același câine coborând în siguranță pe piramidă. Mosher a menționat că sute de câini vagabonzi cutreieră complexul piramidelor, deși de obicei sunt văzuți doar la baza acestora.

Videoclipurile cu câinele au devenit rapid virale pe social media, postarea inițială a lui Mosher pe Instagram adunând milioane de vizualizări peste noapte. „Am crezut că oportunitatea de a zbura deasupra piramidelor este o știre decent de interesantă, dar nimănui nu-i pasă de asta”, a comentat Mosher.

Unii internauți au făcut o legătură simbolică între câine și Anubis, zeul egiptean antic al morților, reprezentat adesea ca un om cu cap de șacal.

„Înțeleg de ce câinele a vrut să meargă acolo sus. Este cu siguranță cea mai bună priveliște pentru câinele străzii Cairo la care mă pot gândi”, a concluzionat Marshall Mosher.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Verdict final în moartea băiețelului de 3 ani operat de polipi: Tribunalul Sibiu a decis că părinții vor primi despăgubiri

Situaţie fără ieşire pentru Mircea Lucescu! Probleme mari pentru selecţioner. Dezvăluirile incredibile din vestiar