Vila deţinută de familia Lisei del Giocondo din Florenţa, de vânzare. Proprietatea este în portofoliul Sotheby’s pentru 18 milioane de euro

O vilă istorică deţinută cândva de familia Lisei del Giocondo – nobila înfăţişată în celebra operă „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci (1503-06) – a fost scoasă la vânzare. La preţul de 18 milioane de euro (19,66 milioane de dolari), proprietatea este situată în comuna Scandicci de lângă Florenţa, Italia. Proprietatea se află sub protecţia Superintendenţei pentru patrimoniul arhitectural şi peisagistic şi este vândută de Sotheby’s International Realty.

Această, cunoscută sub numele de Villa Antinori di Monte Aguglioni, a fost construită în jurul anului 1300. În 1498, a fost achiziţionată de familia Giocondo. La scurt timp după aceea, Francesco del Giocondo, soţul Lisei, i-a comandat lui Leonardo portretul Mona Lisa, considerat a fi destinat vilei nou achiziţionate şi pentru a sărbători naşterea celei de-a doua fiice a lor. Leonardo a început să picteze portretul între 1503 şi 1506, dar nu a dat niciodată tabloul terminat familiei Giocondo.

Se crede că Leonardo a continuat să lucreze la „Mona Lisa” cu intermitenţe până în 1517. După moartea sa, tabloul a fost achiziţionat de regele Francisc al Franţei în 1519. Tabloul a fost expus la Luvru din 1797.

Vila se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 43.000 de metri pătraţi pe patru etaje, cu o combinaţie de niveluri supraterane şi parţial subterane. Aceasta are 14 dormitoare şi 15 băi complete, precum şi cinci saloane, o sală de mese şi o bibliotecă. Proprietatea are, de asemenea, o sală de gimnastică la domiciliu, camere pentru personal şi un lift, alături de o terasă la etajul al doilea şi o verandă din fier antic. La exterior, terenul de 66 de acri include o orangerie, o seră şi o casă a îngrijitorului.

 

Percheziţii la locuinţele unor persoane şi punctele de lucru ale unor firme din Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar vizând comercializarea de produse contrafăcute/ Prejudiciul depăşeşte 4,8 milioane de lei – VIDEO

Maşina în care se afla un ofiţer de rang înalt din serviciile de spionaj ruse a fost aruncată în aer, la Moscova