Vlad Pascu, condamnat la zece ani de închisoare pentru accidentul de la 2 Mai, a contestat pedeapsa primită

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai din august 2023, soldat cu moartea a doi tineri, a contestat condamnarea de zece ani de închisoare pronunţată de Judecătoria Mangalia la sfârşitul lunii ianuarie.

Vlad Pascu a atacat cu apel, marţi, decizia Judecătoriei Mangalia, iar acesta urmează să fie judecat la Curtea de Apel Constanţa.  

 
Vlad Pascu a fost condamnat, vineri, de Judecătoria Mangalia la 10 ani de închisoare, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului.
 

Judecătoria Mangalia a hotărât să îi interzică lui Vlad Pascu dreptul să fie ales sau să ocupe o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a conduce orice categorie de autovehicul, pe o perioadă de cinci ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii.
 
Instanţa a mai stabilit ca din pedeapsa de zece ani de închisoare să i se scadă durata reţinerii şi a arestării preventivă, de la 19 august 2023 şi până în prezent.
 
Judecătoria Mangalia a admis în parte cererile părţilor civile de acordare a daunelor morale. Astfel, instanţa obligă Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România să achite către familiile victimelor şi către persoanele rănite peste 1,7 milioane de euro. 
 
În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.
 
Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.
 
Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie 2023, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Aspartamul (E 951), în colimatorul Foodwatch şi Ligii împotriva cancerului, care-l consideră periculos pentru sănătate. Petiţie în 11 ţări UE în vederea interzicerii. OMS îl consideră ”posibil cancerigen”. Studii relevă risc de diabet, naştere prematură

Tribunalul din Paris a recuperat 135 de tablouri furate