Voestalpine reorganizează divizia de componente auto din Germania, din cauza mediului macroeconomic dificil

Voestalpine, producător austriac de oţeluri speciale, a anunţat vineri că va reorganiza fabricile din Germania ale diviziei sale de componente auto şi va închide una dintre unităţi, pentru a răspunde scăderii cererii şi schimbărilor structurale din industrie, transmite Reuters.

Fabricile din Dettingen, Schmoelln, Schwaebisch Gmuend şi Boehmenkirch vor forma o reţea comună de producţie, fiecare unitate concentrându-se pe tehnologii de bază selectate, a precizat Voestalpine.

„Scopul acestor măsuri este de a asigura viitorul segmentului de furnizare de componente auto din cadrul diviziei Metal Forming pe termen lung şi, totodată, să păstreze aproximativ 2.000 de locuri de muncă în Germania”, a menţionat compania.

Operaţiunile din Birkenfeld vor fi închise, sub rezerva rezultatului negocierilor cu consiliul lucrătorilor şi sindicatul IG Metall, ceea ce va afecta aproximativ 220 de angajaţi.

„În ciuda investiţiilor continue şi a măsurilor de îmbunătăţire, încetinirea de lungă durată a mediului macroeconomic şi scăderea comenzilor din partea industriei auto în segmentul specific de produse fac ca menţinerea operaţiunilor la această locaţie să nu mai fie viabilă financiar,” a adăugat compania.

Aproximativ o treime din actuala forţă de muncă de 650 de angajaţi din Dettingen ar putea fi, de asemenea, afectată de ajustările de personal.

Producătorii auto europeni se confruntă cu o cerere slabă şi costuri în creştere, iar producătorii germani, în special Volkswagen, se confruntă cu o concurenţă sporită în China din partea producătorilor locali de automobile.

 

MotoGP: Marc Marquez s-a impus în Grand Prix-ul Australiei, în faţalui Jorge Martin şi Francesco Bagnaia

Monica Niculescu şi Cristina Bucsa au pierdut finala de dublu de la Japan Open