Washingtonul trimite oameni grei la București: cine sunt congresmenii americani care ajung azi în România

Potrivit Antena 3, membrii Congresului care vin în România pentru prima oară de la instalarea la putere a administrației Trump sunt:

  • Republicanul Vern Buchanan, care va și conduce delegația
  • Democrata Dina Titus
  • Democratul Lloyd Doggett
  • Democratul Ted Lieu
  • Republicanul Neal Dunn
  • Democrata Ilhan Omar
  • Republicana Anna Paulina Luna
  • Republicanul Andy Ogles

Majoritatea oficialilor americani care vin în România sunt reprezentanți cu vechime în Congresul SUA. Este vorba de o delegație bipartizană.

Vern Buchanan reprezintă, încă din 2007, un district de congres al statului Florida și este și vicepreședintele Comisiei pentru Căi și Mijloace din Camera Reprezentanților.

Comisia pentru Căi și Mijloace este cea care deține jurisdicția asupra taxării de orice fel și asupra modalităților de a obține venituri pentru guvernul american. Gestionează, de asemenea, programe de asistență socială pecum Social Security și Medicare.

Buchanan este cel mai vechi republican din comisie și, în prezent, este președintele subcomisie pentru sănătate și președintele Parteneriatului pentru Democrație, o comisie bipartizană formată din 20 de membri, care lucrează cu peste 20 de țări partenere din lume pentru a sprijini dezvoltarea parlamentelor eficiente și independente.

Înainte să fie ales în Congres, Buchanan a fost afacerist timp de 30 de ani și a condus și Camera de Comerț a statului Florida.

Cristian Diaconescu a mai spus și că există dialog între România şi administraţia de la Washington.

„Da, există acest dialog. Sigur, din punct de vedere al exprimării publice, este normal, decent şi elegant ca atunci când se produc anumite concretizări ale acestui dialog să fie anunţate, deci trebuie să spunem foarte clar acest lucru.

Da, poate unele coridoare de comunicare sunt iniţiate şi nu funcţionează şi funcţionează altele, dar din acest punct de vedere – şi aduc ca argument faptul că, judecând la rece, nu s-a schimbat nimic astăzi când vorbim, dacă lăsăm la o parte un anume tip de retorică – pe fond nu s-a schimbat nimic.

Nu am garanţii pentru ziua de mâine, să fie foarte clar. Dar din acest punct de vedere, aşa după cum stau lucrurile în dezvoltarea lor, aspectele, de exemplu, care ţin de descurajare-apărare, cum ştiţi, sunt cele două decizii ale Alianţei Nord-Atlantice privind proximitatea estică, au rămas aceleaşi”, a mai precizat acesta.

Fostul ministru de Externe a spus că e important să se arate opiniei publice că există interes în ceea ce priveşte dialogul româno-american. „Din punctul nostru de vedere, faptul că vom avea, în perioada următoare, un dialog direct, public, reprezintă un pas înainte”, a conchis Diaconescu.

De asemenea, acesta a afirmat că nu există niciun fel de semnale în ceea ce priveşte dezangajarea Statelor Unite în ceea ce priveşte participarea la Alianţa Nord-Atlantică.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Apple lucrează la o cască de VR pentru Mac

Motivul pentru care telefonul public le provoca frică multor românilor din străinătate