World Vision: Un procent de 30% dintre copiii din medii defavorizate nu mănâncă prânzul acasă

Un procent de 30% dintre copiii din medii defavorizate nu mănâncă prânzul acasă, respectiv 28% dintre aceşti minori nu mănâncă nici micul dejun, nici prânzul acasă, conform unui studiu al World Vision România.

Potrivit studiului „Sunt hrăniţi #Destul copiii României? Masa la şcoală şi masa acasă” al World Vision, principalul argument oferit de 43% dintre părinţi pentru această situaţie este lipsa banilor pentru achiziţionarea de alimente necesare pregătirii micului dejun şi prânzului.

Pentru 22% dintre copii, masa primită prin programul guvernamental „Masă sănătoasă” este singura masă a zilei.

În contextul Zilei Internaţionale a Hranei, reprezentanţii World Vision România atrag atenţia că unul din cinci copiii din medii defavorizate (22%) merge seara la culcare fără să ia cina. Pentru majoritatea copiilor (51%), cina reprezintă principala masă a zilei.

Două treimi dintre copiii din medii defavorizate ai căror părinţi au participat la sondaj (62%) obişnuiesc să mănânce zilnic sau frecvent gustări în afara meselor principale, formate în principal din dulciuri (68%) fructe, lactate sau snack-suri.

Baza alimentară a meselor pentru aceşti copii este formată din paste făinoase şi cartofi, pe care 44% dintre copii le consumă zilnic.

Doar un sfert dintre aceşti copii (24%) mănâncă zilnic fructe şi legume proaspete, peştele este extrem de rar în alimentaţia acestora şi doar 8% dintre minori (unul din doisprezece) din aceste medii mănâncă carne zilnic în familie.

În cazul unuia din patru copii din medii defavorizate (23%), mâncarea pentru masa de seară nu ajunge pentru toată familia, cei mici fiind nevoiţi să renunţe la masă în favoarea celor mari sau a adulţilor care muncesc.

„Masa caldă în şcoli este o necesitate imediată pentru copiii din medii defavorizate. Copiii noştri nu primesc o alimentaţie suficientă şi, cu siguranţă, nu una nutritivă. Dincolo de politicile publice, este esenţial să ne asigurăm că implementarea acestora este urmărită cu atenţie, deoarece ceea ce este prevăzut în documente şi ordine de ministru nu se reflectă întotdeauna corect în practică”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv al fundaţiei World Vision România. AGERPRES/(AS – autor: Iulia Carciog, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Turea (ENDO Pacienţi): Pentru osteoporoză se aşteaptă introducerea pe lista de compensate a medicamentului Romosozumab

CITR, administrator judiciar provizoriu în dosarul privind deschiderea procedurii de insolvenţă a Nordis Management SRL