Zeci de morţi şi mai mult de 400 de răniţi în urma noilor explozii ale dispozitivelor de comunicaţie din Liban

Ministerul libanez al Sănătăţii a comunicat că cel puţin 20 persoane au fost ucise în a doua zi în care au fost înregistrate explozii vizând dispozitive de comunicaţie folosite de Hezbollah.

Mai mult de 400 de persoane au fost rănite.

Unele explozii au avut loc în timpul ceremoniilor de înmormântare ale victimelor exploziilor sincronizate de marţi ale mai multor pagere. Marţi acestea au ucis 12 persoane şi au rănit aproape 3.000.

content-image

Noile explozii au zguduit Beirutul și alte orașe libaneze, inclusiv în apropierea unei înmormântări organizată de Hezbollah, în contextul unei serii de atacuri cu pagere.

Explozii care au vizat stații walkie-talkie utilizate de Hezbollah s-au produs în mai multe orașe din Liban, iar primele informații indică un număr necunoscut de victime.

O sursă din cadrul Hezbollah a confirmat că atacurile au vizat stațiile walkie-talkie utilizate de grup. O sursă de securitate de rang înalt a declarat că exploziile au fost „de mici dimensiuni”, similare cu atacurile de ieri.

Israelul nu a revendicat niciunul dintre atacurile din cele două zile, dar rapoartele sugerează că această țară a reușit să plaseze explozibili în mii de pagere cumpărate de Hezbollah.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Novartis nu se alătură ”freneziei” medicamentelor pentru slăbit, spune CEO-ul companiei

Niciun semn de pace! Israelul iniţiază o nouă etapă a războiului din Gaza