Zelenski insistă și cere ‘mai multă determinare din partea’ vecinilor Ucrainei ‘pentru a pune capăt terorii ruseşti’

În ciuda utilizării rachetelor hipersonice Fatah, Atacul Iranului asupra Israelului nu a fost un succes. Puţine ţinte strategice au fost atinse, iar  pagubele nu au fost semnificative.

În faţa acestui rezultat, Ucraina încearcă să îşi „convingă” aliaţii occidentali să „doboare rachetele şi dronele ruseşti” care o ţintesc. Mesajul a fost transmis în timpul vizitei la Kiev a fostului prim-ministru olandez Mark Rutte, care a devenit noul şef al NATO în urmă cu câteva zile.

Vom continua să ne convingem partenerii de necesitatea de a doborî rachetele şi dronele ruseşti”, a declarat preşedintele ucrainean într-o conferinţă de presă. „Suntem conştienţi că aceasta este o decizie dificilă” şi că „ei nu sunt încă pregătiţi„, a adăugat el.

Zelenski a citat exemplul Israelului, ajutat de aliaţii săi occidentali să intercepteze rachetele iraniene.

Vedem cum, în special în Orientul Mijlociu, este posibil să protejăm vieţi omeneşti prin unitatea aliaţilor”, a remarcat preşedintele ucrainean. „Doborârea rachetelor iraniene în comun nu este diferită de doborârea rachetelor ruseşti, de doborârea shahed-urilor iraniene, care leagă regimurile rus şi iranian”, a spus el, făcând apel la „mai multă determinare din partea” vecinilor Ucrainei „pentru a pune capăt terorii ruseşti„.

Occidentul este reticent în a utiliza astfel de mijloace. Teama lor este o escaladare cu Moscova care ar putea duce la un conflict direct cu o mare putere nucleară.

Argeş: Un tânăr de 22 de ani şi un adolescent de 15 ani au murit, după ce autoturismul în care se aflau s-a răsturnat

Ludovic Orban şi-a depus la BEC candidatura la prezidenţiale: Voi face tot ce este constituţional şi legal posibil să numesc un premier liberal şi o guvernare liberală de centru-dreapta