Zelenski, la sesiunea plenară a Summitului viitorului: Îi invit pe toţi liderii să continue să sprijine eforturile noastre comune pentru un viitor drept şi paşnic! Putin a furat deja multe, dar nu va reuşi niciodată să fure viitorul lumii

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat la sesiunea plenară a Summitului viitorului că îi invită pe toţi liderii să continue să sprijine eforturile noastre comune pentru un viitor drept şi paşnic. Putin a furat deja multe, dar nu va reuşi niciodată să fure viitorul lumii, a mai spus el.

”Lumea are nevoie de un viitor paşnic şi de o dezvoltare stabilă. În prezent, ne pregătim pentru cel de-al doilea summit al păcii, avansând pas cu pas, împreună cu partenerii noştri, pe baza formulei păcii.”, a spus preşedintele Zelenski. 

”Îi invit pe toţi liderii şi naţiunile să continue să sprijine eforturile noastre comune pentru un viitor drept şi paşnic! Putin a furat deja multe, dar nu va reuşi niciodată să fure viitorul lumii. Sunt sigur de asta”, a mai arătat Zelenski, la sesiunea plenară a Summitului viitorului. 
 

El a arătat că este important ca lumea să lucreze pentru a dezvolta o viziune comună asupra celui mai bun viitor pentru omenire. De îndată ce astfel de eforturi colective încep, adevăratele interese sunt întotdeauna dezvăluite.
 
”Ucraina sprijină eforturile de a menţine toate naţiunile unite, în siguranţă şi de a adera strict la Carta ONU. Şi cu toţii puteţi vedea cine întotdeauna nu numai că se opune, dar şi lucrează activ pentru a submina unitatea globală. De data aceasta, în timpul lucrărilor privind Pactul pentru viitor, acelaşi mic grup de şapte complici, condus de Rusia, a acţionat din nou în mod distructiv, opunându-se întotdeauna oricăror iniţiative globale care consolidează eficienţa Cartei ONU”, a precizat preşedintele Ucrainei. 
 
Volodimir Zelenski a mai spus că acest grup s-a comportat întotdeauna în acest fel ori de câte ori ONU a încercat să facă ceva care să lucreze pentru binele tuturor.
 
”Mulţumesc Germaniei şi Namibiei pentru co-facilitarea Pactului pentru viitor. De asemenea, mulţumesc Zambiei şi Suediei pentru facilitarea negocierilor privind Pactul digital global. Mulţumesc Jamaicăi şi Ţărilor de Jos, care au co-prezidat procesul interguvernamental privind Declaraţia pentru generaţiile viitoare. Este foarte, foarte important să auzim acum o voce unită din Africa – această poziţie comună a naţiunilor africane consolidează eforturile globale. Şi mulţumesc sincer tuturor ţărilor care şi-au oferit ideile utile pentru viitor”, a precizat Zelenski. 

 

Atacurile aeriene israeliene au ucis 492 de persoane în Liban: „A trebuit pur şi simplu să fugim”

Octogenar în stare critică, după o reacție alergică severă la produse de curățenie