Ziua Armatei/ Covasna: Jandarmii au participat la o acţiune de donare de sânge

Aproape 20 de jandarmi au participat, vineri, la o acţiune de donare de sânge ce a avut loc la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe, instituţie care se confruntă cu un deficit extrem de mare de sânge.

Medicul Ruxandra Râşnoveanu a precizat că cererea de sânge este din ce în ce mai mare, iar instituţia întâmpină dificultăţi în asigurarea necesarului, prin urmare orice sprijin este binevenit.

„Din păcate, în ultima perioadă numărul donatorilor este insuficient faţă de cererea de sânge. Sunt foarte mulţi bolnavi, iar nevoia de sânge este din ce în ce mai mare. Întâmpinăm reale probleme în acest sens şi avem marele noroc că colaborarea dintre centrele de transfuzie este foarte bună. Ne ajutăm reciproc atât cu Braşovul, cât şi cu Harghita, ele fiind cele mai apropiate. Cel puţin în ultima lună am apelat foarte des la ajutorul colegilor din Braşov. (…) Nu pot să spun că numărul donatorilor a scăzut, ci numărul bolnavilor a crescut. Noi ne aşteptam ca prin creşterea valorii tichetelor să vină mai mulţi donatori. Într-adevăr, a fost un aflux foarte mare la începutul anului, chiar ne gândeam la un moment dat ce o să facem cu sângele, iar acum suntem într-un deficit extrem de mare. (…) Deci a crescut numărul bolnavilor, iar cererea de sânge este foarte mare şi nu mai facem faţă. Este nevoie de sânge. Noi, cât de mult am putut am făcut, pe reţelele de socializare, pe aplicaţia donatorilor am depus nenumărate mesaje. Ne bucurăm pentru această campanie venită din partea jandarmilor, pentru că este vitală pentru noi”, a declarat pentru AGERPRES Ruxandra Râşnoveanu, medic la Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna.

Colonelul Costache Bogdan, din cadrul Catedrei de ordine şi siguranţă publică Sfântu Gheorghe, aparţinând Centrului de perfecţionare şi pregătire a cadrelor de jandarmi Gheorgheni, a precizat că acţiunea s-a desfăşurat în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă”, desfăşurată la nivel naţional de către Jandarmeria Română, dar s-a dorit a fi şi un omagiu adus eroilor neamului de Ziua Armatei.

„Personalul Catedrei de ordine şi siguranţă publică Sfântu Gheorghe şi subofiţeri prezenţi la cursurile de iniţiere în domeniul pazei au dat dovadă de implicare şi responsabilitate socială la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe, unde au adus o rază de speranţă şi încredere celor a căror viaţă depinde de acest atât de simplu gest de a dona sânge. Nu este nevoie să purtăm pelerine pentru a fi eroi, putem deveni eroi pur şi simplu acţionând generos, donând sânge, gest care ar putea salva vieţi. Pot să menţionez şi faptul că astăzi este Ziua Armatei Române şi că prin această activitate de donare dorim să aducem un omagiu tuturor eroilor noştri căzuţi pe câmpurile de bătălie din toate timpurile”, a spus colonelul Costache Bogdan. AGERPRES/(AS – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Luminiţa Odobescu: România va participa la procesele de reflecţie privind reforma internă a Uniunii Europene

Alegeri cruciale în Georgia. Bidzina Ivanişvili, miliardarul proprietar de rechini, le spune alegătorilor: Nu riscaţi un război cu Rusia!