Producătorul de inputuri organice pentru agricultură Norofert atrage 7 milioane de lei prin obligaţiuni pentru investiţii în sistemul de irigaţii la ferma din Zimnicea şi pentu accelerarea dezvoltării în pieţele externe, precum SUA şi Brazilia

Norofert, producător de inputuri organice pentru agricultură şi furnizor de biotehnologie pentru agricultură, anunţă finalizarea unei noi emisiuni de obligaţiuni în valoare de 6,95 milioane de lei, care vor fi listate pe SMT (piaţa AeRO) a Bursei de Valori Bucureşti. Fondurile atrase vor fi utilizate pentru extinderea sistemului de irigaţii la ferma din Zimnicea, accelerarea dezvoltării în pieţele externe, precum SUA şi Brazilia, unde Norofert a intrat din acest an, precum şi pentru rambursarea obligaţiunilor emise anterior.

”Norofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură şi furnizor de biotehnologie pentru agricultura din România, listat la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO (simbol BVB: NRF), anunţă finalizarea unei noi emisiuni de obligaţiuni în valoare de 6,95 milioane de lei. Aceste obligaţiuni vor fi listate pe SMT (piaţa AeRO) al Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul ”NRF29”, iar oferta publică a fost intermediată de TradeVille SA”, anunţă compania.

Noua emisiune include 69.503 titluri nominative, dematerializate, necondiţionate, negarantate, neconvertibile, fiecare cu o valoare nominală de 100 lei, oferind investitorilor o rată fixă a cuponului de 10% pe an, plătibilă semestrial. Obligaţiunile au o maturitate de cinci ani, cu scadenţă în 2029. Rambursarea anticipată este posibilă cu un preţ „clean” de 101% în al doilea an şi 100,5% în al treilea an, oferind flexibilitate investitorilor.

„Este a doua serie de obligaţiuni pe care Norofert o emite, un pas important considerând perioada dificilă pentru agricultura românească şi pentru contextul politic local. Deşi nu am atins pragul propus iniţial, considerăm oferta publică un succes. Extinderea în pieţele din SUA şi Brazilia reprezintă o prioritate strategică pentru noi în următorii trei ani, având în vedere necesitatea reducerii riscurilor asociate concentrării activităţii într-o singură piaţă. În plus, investiţiile în sistemele de irigaţii de la ferma Zimnicea vor echilibra fluxul de numerar al companiei, reducând incertitudinile legate de lipsa precipitaţiilor”, spune Vlad Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie, Norofert.

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru extinderea sistemului de irigaţii la ferma din Zimnicea, accelerarea dezvoltării în pieţele externe, precum SUA şi Brazilia, unde Norofert a intrat din acest an, precum şi pentru rambursarea obligaţiunilor emise anterior, tranzacţionate sub simbolul NRF25, cu scadenţă în 2025.

Norofert a înregistrat în primele 9 luni ale anului 2024 o cifră de afaceri de 35,5 milioane lei, o creştere de 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Evoluţia a fost susţinută de activitatea de producţie şi comercializarea de inputuri agricole, inclusiv de rezultatele obţinute în SUA.

„Într-un context agricol dificil în România, caracterizat de secetă şi preţurile scăzute ale recoltelor, compania a demonstrat rezilienţă şi a înregistrat o creştere a profitului net de peste 24%, atingând 1,4 milioane lei în primele 9 luni din 2024”, precizează compania.

Norofert este liderul cercetării pentru agricultura regenerativă şi unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, fondat în anul 2000 de către familia Popescu.

Cu un mix de linii de afaceri, Norofert a dezvoltat în ultimii ani capacităţi proprii de producţie atât în aria inputurilor, cât şi de farming agricol, linii care vor cunoaşte dezvoltare în următorii ani. Cu 65 produse în portofoliu, compania se adresează atât fermierilor din agricultura convenţională, cât şi din cea ecologică, cu o nişă nouă a produselor convenţionale lichide, cu cerere tot mai mare.

Din 2020 compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO şi din octombrie 2021 acţiunile Norofert sunt incluse în indicele BETAeRO. De-a lungul celor 4 ani de activitate în piaţa de capital, Norofert a atras 14 milioane de lei prin majorări de capital şi 11,5 milioane de lei printr-un plasament privat de obligaţiuni corporative. Obligaţiunile corporative ale companiei sunt tranzacţionate în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul NRF25 începând cu 5 iunie 2020.

Ionuţ Moşteanu (USR): În continuare suntem la discuţii pentru programul de guvernare / După ce agreăm măsurile, după ce discutăm bugetul, începem să discutăm de împărţirea responsabilităţilor guvernamentale / Nu punem căruţa înaintea boilor

Fostul antrenor secund al naţionalei Angliei a preluat echipa japoneză Yokohama F Marinos