Românii caută pe Google idei pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară (analiză)

Google a dezvăluit o parte din temerile românilor în 2024, respectiv instabilitatea financiară şi sărăcia, în condiţiile în care, într-o perioadă marcată de incertitudine economică, aceştia au ajuns să caute idei pentru a-şi îmbunătăţi situaţia finanţelor proprii şi pentru a identifica cele mai convenabile soluţii de investiţii, potrivit unei analize a XTB România, dată marţi publicităţii.

La o primă vedere a celor mai frecvente căutări în 2024, devine mai clar că interesul pentru educaţia financiară şi opţiunile de investiţii pentru orice buzunar este în creştere, iar aceste preocupări vor continua şi în 2025, dacă ne raportăm la instabilitatea de pe scena politică din România.

În acest context, XTB România anunţă introducerea a peste 700 de noi ETF-uri cu deţinere şi 4 ETN-uri bazate pe criptomonede.

„Având în vedere că sintagme precum ‘investiţii sigure’, ‘cum să investeşti sume mici’ şi ‘cum să investesc la bursă’ au fost printre cele mai frecvente interogări pe Google din acest an, suntem tot mai convinşi că oamenii sunt curioşi să exploreze noi opţiuni pentru a dobândi o stabilitate a finanţelor. Vorbim, astfel, despre preocupări care arată o nevoie clară de instrumente accesibile şi diversificate, care să răspundă inclusiv cerinţelor investitorilor aflaţi la început de drum”, a afirmat Irina Cristescu, general manager XTB România, într-un comunicat.

Astfel, XTB România vine în sprijinul investitorilor cu noi soluţii, adaptate atât pentru cei care încep să tranzacţioneze cu sume mici, cât şi pentru cei care dispun de fonduri mai mari. Din data de 14 decembrie 2024, oferta XTB România s-a mărit cu 746 de noi ETF-uri (fonduri tranzacţionate la bursă), ceea ce înseamnă că toţi clienţii vor avea de ales din peste 1.350 de ETF-uri. Această extindere se traduce într-o diversitate de oportunităţi de investiţii, potrivite pentru fiecare buget, spun specialiştii companiei de investiţii pe bursele internaţionale.

Pe lângă ETF-uri, XTB introduce patru noi Exchange-Traded Notes (ETN-uri), care oferă clienţilor o modalitate inovatoare de a investi în criptomonede pe pieţele financiare tradiţionale.

Spre deosebire de ETF-uri, ETN-urile sunt instrumente de creanţă negarantate, ceea ce înseamnă că, în cazul insolvenţei emitentului, investitorii pot risca pierderea capitalului. Cu toate acestea, ele reprezintă o soluţie eficientă pentru accesarea activelor mai puţin disponibile.

„Credem că fiecare român care îşi doreşte să investească merită să aibă acces la soluţii care să răspundă nevoilor sale, indiferent de nivelul de experienţă sau de capitalul disponibil. Ne angajăm să fim alături de ei nu doar printr-un portofoliu extins de instrumente, ci şi prin resurse educaţionale gratuite. Într-un context politic, economic şi social care se anunţă volatil în 2025, ne dorim ca investitorii noştri să aibă un an cât mai stabil, în care să ia decizii informate”, adaugă Irina Cristescu.

XTB este o companie fintech globală care oferă investitorilor individuali acces instantaneu la pieţele financiare din întreaga lume prin intermediul unei platforme de investiţii online şi al aplicaţiei mobile XTB. Înfiinţată în Polonia în 2004, în prezent sprijinim peste 1,2 milioane de clienţi la nivel global în realizarea ambiţiilor lor investiţionale.

XTB permite clienţilor să tranzacţioneze peste 6700 de instrumente, inclusiv acţiuni, ETF-uri, CFD-uri bazate pe perechi valutare, mărfuri, indici, acţiuni, ETF-uri şi criptomonede. Odată cu lansarea recentă a Planurilor de investiţii, un produs de investiţii pasive pe termen lung, clienţii pot acum debloca potenţialul în creştere al ETF-urilor şi îşi pot diversifica portofoliile în mod eficient.

Din 2016, acţiunile XTB sunt listate la Bursa din Varşovia. AGERPRES/(AS – autor: Oana Tilică, editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Show cu artificii digitale, de Revelion, într-un spectacol imersiv la MINA Museum

Neamţ/Două persoane încarcerate în urma coliziunii dintre două TIR-uri, pe DN2 E85; trafic blocat total