PNL cere excluderea Elenei Lasconi din cursa prezidențială

Bolojan a fost întrebat, marţi, la Hotnews, dacă există posibilitatea ca din viitorul Guvern să facă parte şi USR sau e mai bine să rămână în opoziţie.

”Am susţinut de la început ca toate partidele pro-europene să facă parte din acest guvern, pentru că e o problemă de aritmetică parlamentară.

Cu USR este o majoritate stabilă, fără USR e o majoritate la limită. Există o majoritate, dar este la limită. Una este să ai o majoritate stabilă să poţi să îţi asiguri voturi pe legi organice şi alta este să nu ai această majoritate. PNL a susţinut această prezenţă în guvernare. Această prezenţă ţine sigur şi de deciziile pe care le ia USR şi de atitudinile pe care le au colegii noştri”, a declarat Bolojan.

El a precizat că nu poţi să te gândeşti că vei face ceva cu nişte parteneri mai buni sau mai răi dacă nu înţelegi că este un nou început.

”Nu poţi să te gândeşti că vei face ceva împreună cu nişte parteneri buni sau mai răi, tu poţi să crezi că sunt mai răi decât tine, dacă nu înţelegi că e un nou început. Sigur nu se şterge totul cu buretele, responsabilitatea fiecăruia. Dar dacă facem o nouă coaliţie, trebuie să ne uităm şi în viitor ţinând cont de trecut, dar dacă în permanenţă le arunci în faţă, într-o formă acuzatoare, tot ce au făcut, înseamnă că e greu de presupus că te vei comporta responsabil sau vei face o relaţie de încredere. Asta este o problemă care ţine de USR”, a mai afirmat liderul PNL.

El a adăugat că dacă USR nu renunţă la Elena Lasconi pentru alegerile prezidenţiale, atunci PNL nu o va susţine

”A doua chestiune este sigur agenda candidatului prezidenţial. Este evident că dacă această coaliţie cade de acord să aibă un singur candidat sunt nişte avantaje, va avea o susţinere mare acel candidat. (…) Dacă ai un singur candidat înseamnă că trebuie stabilit acel candidat. Dar dacă USR, cum apare astăzi, nu renunţă la doamna Lasconi, este însă cât se poate de cert, că cel puţin PNL e puţin probabil să o susţină pe doamna Lasconi. Noi am susţinut-o într-un anumit context, în competiţia din turul doi cu un alt candidat. Acum trebuie să învăţăm din acele lecţii, trebuie să vedem capacitatea candidaţilor de a aduna voturi”, a mai afirmat Ilie Bolojan, relatează News.ro.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a afirmat, marţi, că partidele pro-europene ”ar fi o greşeală” să decidă că cea mai bună soluţie ar fi un canidat unic la prezidenţiale, întrucât este foarte greu de găsit omul care să ia voturi de la toate electoratele. Moşteanu a afirmat că liderii partidelor pro-europene au candidat la alegeri şi au obţinut împreună 52% dintre voturi.

Fotbal: Redenumită ‘Unify League’, Super Liga cere recunoaştere din partea FIFA şi UEFA

Sociolog: Cine duce campanii prezidenţiale ca în 2014 nu ştie pe ce lume se află. Ce trăim în aceste luni nu e politică, ci război hibrid. Campaniile sunt virulente, bine finanţate, extrem de agile, atacând orice candidat non-Georgescu şi non-Simion