Guvernul a adoptat, miercuri, un proiect pentru modernizarea uzinei mecanice Cugir, în scopul creşterii capacităţii de producţie şi a diversificării gamei de fabricaţie a muniţiei de tip NATO, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, arătând că investiţia este în valoare de aproximativ 410 milioane de lei şi va fi finanţată de la bugetul de stat iar durata de realizare este estimată la 36 de luni.
Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului, a anunţat că un nou proiect a primit astăzi girul Guvernului din domeniul producţiei de armament.
”Este vorba despre modernizarea uzinei mecanice Cugir, în scopul creşterii capacităţii de producţie şi a diversificării gamei de fabricaţie a muniţiei de tip NATO. Investiţia este în valoare de aproximativ 410 milioane de lei, va fi finanţată de la bugetul de stat, iar durata de realizare a proiectului este estimată la 36 de luni, 3 ani”, a precizat reprezentantul Executivului.
Mihai Constantin a arătat că reorientarea către o linie de producţie modernizată la uzina mecanică Cugir va determina creşterea eficienţei activităţii, standardizarea calităţii şi va aduce beneficii, siguranţe şi flexibilizării producţiei de acolo. ”Sectorul industriei de apărare constituie un segment de importanţă strategică a economiei noastre şi este menit să susţină efortul de pregătire pentru apărarea ţării, astfel încât să facă faţă propriilor nevoi şi să onoreze obligaţiile asumate în calitate de membru NATO al ţării noastre”, a spus Mihai Constantin.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai anunţat că un alt proiect de investiţii cu mare impact pe termen cât mai scurt să intre în vigoare, este cel privind Centrala Electrică Mintia, care a fost declarat de importanţă naţională în urma dialogului purtat cu investitorul privat.
”Centrala Mintia, proiectată cu turbine cu gaz în ciclu combinat, echipată cu două turbine pe gaz, va avea o putere instalată de 1.770 MW. Acest proiect de investiţii va contribui la creşterea siguranţei în alimentarea cu energie electrică, la asigurarea echilibrării sistemului energetic naţional şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Costurile aferente construirii şi punerii în funcţiune vor fi finanţate de societatea privată şi este într-un cuantum de 1.4 miliarde de euro”, a menţionat Constantin.
El a mai arătat că alimentarea centrală va fi asigurată printr-o conductă nouă de transport gaze naturale, realizată de Transgaz şi conectată la conducta BRUA, estimată la peste 300 de milioane de lei.