World Athletics: Protecţie AI pentru 25 de sportivi ca urmare a unei analize privind social media

World Athletics a oferit unui număr de 25 de sportivi protecţie AI pe tot parcursul anului pe platformele lor de social media, după ce aceştia au fost ţinta unor atacuri online în timpul unor evenimente majore recente, a anunţat miercuri forul mondial, potrivit Reuters.

World Athletics a prezentat rezultatele unui raport de patru ani în care au fost analizate abuzurile online în acest sport, utilizându-se serviciul Signify Group’s Threat Matrix. A fost monitorizată activitatea online în timpul Jocurilor Olimpice din 2021 şi 2024 şi al campionatelor mondiale de atletism din 2022 şi 2023.

Deşi World Athletics nu a detaliat modul în care va funcţiona protecţia AI, aceasta este adesea utilizată pentru a identifica potenţialele ameninţări la adresa securităţii şi pentru a filtra conţinutul inadecvat de pe reţelele sociale.

Printre concluziile studiului se numără două cazuri grave care au fost identificate şi raportate poliţiei.

Dintre cele peste 350 000 de postări luate în calcul pentru analiză în timpul Jocurilor Olimpice Paris 2024 pe X, Instagram, Facebook şi TikTok, 809 au fost considerate abuzive, dintre care 18% rasiste, 13% de natură sexuală şi 17% sexiste. Doi sportivi au fost vizaţi de 82% din totalul insultelor.

Sprintera jamaicană Junelle Bromfield a vorbit în august despre hărţuirea cibernetică – inclusiv ameninţări cu moartea – pe care a suferit-o în timpul Jocurilor de la Paris din cauza relaţiei sale cu campionul olimpic la 100 de metri Noah Lyles.

„Binele sportivilor se află în fruntea listei noastre de priorităţi şi vom continua să punem în aplicare măsuri pentru a ne asigura că sportivii se pot implica în siguranţă şi cu încredere pe platformele social media”, a declarat preşedintele World Athletics, Sebastian Coe.

Trei dintre primii cinci atleţi vizaţi de insulte de la campionatele mondiale din 2023 de la Budapesta au figurat, de asemenea, în top cinci cei mai vizaţi atleţi de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Aproximativ 240 000 de postări au fost luate în evidenţă pentru analiză de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, care au avut loc în 2021 din cauza pandemiei COVID, dintre care 132 au fost verificate ca fiind abuzive, 63% dintre acestea vizând două sportive.

Analiza social media a campionatelor mondiale din 2023 de la Budapesta a arătat că 35% din abuzuri au fost rasiste, o creştere de 12 ori faţă de campionatele mondiale de la Eugene, desfăşurate cu un an înainte.

 

UPDATE – Incendiu puternic la un service auto din Craiova/ Nu sunt persoane rănite/ Echipajele de intervenţie, suplimentate, inclusiv din judeţele Gorj şi Olt/ A fost emis mesaj RO-Alert – FOTO, VIDEO

A crescut rata şomajului; în noiembrie, erau înregistraţi peste 7.900 de şomeri în judeţul Olt