Curtea de Apel Bucureşti retrimite la DIICOT dosarul în care fraţii Tate au fost acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol în formă continuată / Andrew Tate: Totul este o minciună

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, să restituie la DIICOT dosarul în care fraţii Tate au fost acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată şi viol în formă continuată. Anterior, judecătorii eliminaseră mai mai multe probe din dosar. Avocatul fraţilor Tate susţine că decizia instanţei reprezintă o victorie juridică semnificativă.

”În baza art. 346 alin 3 lit.a C.proc.pen. Restituie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală cauza în care a fost emis rechizitoriul prin care contestatorii au fost trimişi în judecată”, se arată în minuta Curţii de Apel Bucureşti.

Echipa fraţilor Tate a anunţat că hotărârea instanţei vine în urma ”eliminării mai multor declaraţii din dosar şi confirmă lipsa unor dovezi credibile sau a coerenţei acuzaţiilor”.

”Revizuirea a evidenţiat defecte procedurale semnificative şi a ridicat îngrijorări serioase cu privire la integritatea anchetei, care au subminat credibilitatea cazului. Această evaluare decisivă subliniază angajamentul instanţei de a respecta principiile justiţiei şi de a se asigura că procesul echitabil este respectat. Odată cu retrimiterea dosarului la DIICOT, fraţii Tate rămân încrezători că DIICOT va analiza obiectiv probele şi va lua măsurile necesare pentru a clasă definitiv dosarul”, a transmis echipa fraţilor Tate.

Andrew Tate a declarat că anchetatorii nu au avut nicio probă împotriva sa. 

”M-au transformat în cel mai mare inamic public, terfelindu-mi numele cu acuzaţii din cele mai josnice. Dar nu am cedat. Nu m-am aplecat în faţa nimanui. Mi-am păstrat demnitatea, pentru că eu ştiu adevărul. Ei ştiu adevărul. Şi curând, întreaga lume îl va şti. Totul este o minciună, iar eu voi lupta până la capăt pentru a o expune şi pentru a-mi dovedi nevinovăţia”, a afimat Andrew Tate.

De asemenea, Tristan Tate afirmă că i se datorează multe răspunsuri pentru că nu existau dovezi împotriva lui şi a stat în închisoare.

”Dacă nu există suficiente dovezi pentru a merge în judecată după toţi aceşti ani, asta înseamnă că niciodată nu au existat suficiente dovezi. Asta ridică întrebarea: de ce am fost în închisoare când s-a născut fiica mea, dacă nu existau dovezi? De ce a existat un atac continuu de doi ani asupra numelui meu folosind termeni precum «violator» şi «traficant de persoane», dacă nu existau dovezi? Mi se datorează multe răspunsuri la multe întrebări şi, jur pe Dumnezeu, că le voi obţine”, a declarat Tristan Tate.

Avocatul principal al fraţilor Tate, Eugen Vidineac, consideră că decizia Curţii de Apel Bucureşti reprezintă o victorie juridică semnificativă. 

”Decizia de astăzi a instanţei reprezintă o victorie juridică semnificativă. După o examinare atentă a legalităţii anchetei, instanţa a stabilit pe bună dreptate că nu există o bază suficientă pentru a continua cu cazul. Ne exprimăm recunoştinţa faţă de instanţă pentru analiza atentă a probelor. Această decizie este un testament al forţei sistemului nostru juridic şi al integrităţii judecatorilor săi. Fie ca acest lucru să fie un avertisment pentru cei care încearcă să folosească minciuni drept arme: Andrew şi Tristan Tate nu vor fi reduşi la tăcere, iar adevărul nu va fi niciodată ascuns”, a transmis avocatul Eugen Vidineac.

Tribunalul Bucureşti a dispus, în aprilie 2024, începerea procesului în dosarul în care fraţii Andrew şi Tristan Tate sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată şi viol în formă continuată, judecătorul de cameră preliminară constatând legalitatea rechizitoriului şi respingând mai multe cereri şi excepţii formulate de cei doi fraţi.

Încheierea a fost contestată de fraţii Tate.

Procurorii DIICOT au finalizat ancheta şi au dispus trimiterea în judecată a lui Andrew Tate, a fratelui acestuia, Tristan Tate, precum şi a celor două presupuse complice ale celor doi. Dosarul în care cei patru vor fi judecaţi, la Tribunalul Bucureşti, vizează infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuat, acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, instigare la lovire sau alte violenţe şi lovire sau alte violenţe. Dintre cele şapte femei care au calitatea de persoană vătămată în cadrul anchetei, trei s-au constituit părţi civile în dosarul trimis spre judecare.

”Prin rechizitoriul din data de 15.06.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată (în stare de arest la domiciliu) a 4 inculpaţi, două persoane cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi doi cetăţeni români, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată (faţă de fiecare inculpat în parte au fost reţinute astfel: patru acte materiale, trei acte materiale, şase acte materiale şi, respectiv, cinci acte materiale raportat la numărul de persoane vătămate), viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, instigare la lovire sau alte violenţe şi lovire sau alte violenţe. În cauză s-a reţinut că, la începutul anului 2021, cei patru inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar şi al altor state, precum Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, a infracţiunii de trafic de persoane”, informa DIICOT.

Pe parcursul urmăririi penale, procurorii au identificat şapte femei care ”au fost supuse la executarea unei munci, în mod forţat, în scopul obţinerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani încasate ca urmare a accesării materialelor de către utilizatorii platformelor”.

”Dintre cele 7 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracţional organizat, trei s-au constituit parte civilă în procesul penal”, preciza DIICOT.

În ceea ce priveşte acuzaţia de viol, procurorii notau că, în luna martie 2022, o femeie a fost constrânsă de unul dintre inculpaţi, prin exercitarea de violenţe fizice şi presiuni psihice, să întreţină în mod repetat relaţii sexuale  – două acte materiale, conform documentelor din dosar.

 

Nicuşor Dan: Agenţia Fitch reconfirmă profilul individual de credit al Bucureştiului la “a”, cu trei trepte peste ratingul României/ Pentru ca Bucureştiul să prospere şi să construiască o economie sănătoasă, România trebuie să funcţioneze ca un întreg

Vladimir Putin admite că inflaţia rusă este ”un semnal alarmant”, iar economia ”se supraîncălzeşte”