JO de la Paris: Competiţiile au început cu meciuri de fotbal masculin, cu două zile înainte de ceremonia de deschidere

Competiţiile din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris au început, miercuri, cu două meciuri din turneul de fotbal masculin.

Pe stadionul Parc des Princes din Paris, Spania înfruntă Uzbekistan în Grupa C, în timp ce Argentina întâlneşte Marocul, la Saint-Étienne, în Grupa B.

Miercuri sunt programate opt meciuri, printre care Mali-Israel, sub atenta supraveghere a poliţiei, pe fondul apelurilor la „mobilizare” împotriva prezenţei delegaţiei israeliene în Franţa din cauza războiului din Gaza.

Cu două zile înainte de ceremonia de deschidere de pe Sena, fotbalul a dat startul evenimentelor olimpice cu treizeci de minute înaintea rugby-ului în şapte, unde Australia înfruntă Samoa. Sunt programate miercuri 12 meciuri.

Joi, pe lângă fotbal şi rugby în şapte, alte două evenimente vor fi adăugate la program: handbal şi tir cu arcul.

Agenţia Naţională de Integritate – Raportul CE privind statul de drept apreciază că instituţia şi-a menţinut rezultatele în gestionarea declaraţiilor de avere şi a cazurilor de conflicte de interese, în ciuda dificultăţilor legate de recrutarea de persona

Siegfried Mureşan (PNL): Nu cred că se va crea un portofoliu pentru reconstrucţia Ucrainei. Cred că se va crea un portofoliu de comisar pentru Apărare / În domeniul politicii de vecinătate şi al apărării, România are avantaje competitive importante