”Primele oferte din 2025
Au fost depuse 5 oferte pentru proiectarea și execuția Drumului Expres Focșani-Brăila, care va asigura legătura între Autostrada Moldovei (Ploiești – Pașcani) #A7, Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea și Drumul Expres Brăila – Galați, Tulcea și Constanța.
Ofertanții sunt:
1. WEBUILD SPA-MILANO (Italia)
2. Asocierea TRACE Group Hold (Lider, Bulgaria)-Tancrad-Citadina 98, Add Global Design, Creative Road Design-Primacons Group SRL-Drum Asfalt-Olroad Construct
3. Asocierea SA&PE Construct (Lider, România)- Spedition UMB-Tehnostrade SRL-Arcada Company
4. Asocierea CONI (Lider, România) -Pimk-TQM Management
5. Asocierea DANLIN XXL (Lider, România) -Intertranscom Impex SRL-Groma Hold LTD
– 73,5 km lungime traseu
– 2 benzi pe sens
– 57 structuri (24 poduri, 31 pasaje, 2 structuri casetate)
– 6 parcări de scurtă durată
– spații de servicii tip S1
– perdele forestiere
– 6 noduri rutiere:
1) Nod rutier Focșani x A7
2) Nod rutier Milcovul (DN23A)
3) Nod rutier Măicănești (DN23)
4) Nod rutier Corbu (DN23)
5) Nod rutier Siliștea (DJ221C)
6) Nod rutier Brăila
3 miliarde lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027. Durata contractului este de 42 luni, din care 6 luni pentru etapa de proiectare și 36 pentru etapa de execuție.
Acest sector de drum face parte din proiectul denumit „Milcovia Expres”, inclus în MasterPlanul General de Transport al României #MPGT, în vederea conectivității Focșani – Galați – Giurgiulești.
Aceasta este prima procedură de licitație publică demarată de Compania Națională de Investiții Rutiere #CNIR, și deși traseul acestui drum expres este împărțit în 3 loturi, licitația se desfășoară pentru întregul traseu într-un singur lot, ceea ce înseamnă că toți cei 73 km lungime vor fi contractați la finalizarea procedurii de achiziție publică.”, scrie Irinel Ionel Scrioșteanu.