„Această chestiune nu s-a discutat în coaliție. Noi credem că înainte de a crește orice fel de taxe e nevoie să facem tot ce ține de noi pentru a reduce cheltuielile de funcționare ale statului. Dacă nu vom face acest lucru lucrurile se vor rostogoli și soluția corectă este nu să creștem taxele, ci să reducem cheltuielile în așa fel încât cu bani mai puțini, cu oameni mai puțini să oferim servicii mai bune și se poate face acest lucru”, a declarat liderul PNL.
Imozitarea progresivă este o măsură susținută mai degrabă de către social-democrați, spun surse politice. A fost respinsă, cel puțin public, de către PNL, inclusiv în campania pentru alegerile prezidențiale și cele parlamentare.
Ar fi vorba, în primul rând, despre veniturile mari. Un exemplu folosit în interiorul coaliției de guvernare ar fi cel de 5.000 euro. Practic, după această sumă să fie introdus acest impozit progresiv.
„Ținta privind cheltuielile pe care coaliția și-a asumat-o în documenetele deja adoptate, în ordonanța de la final de an, este să reducem cheltuielile de funcționare cu 8% din PIB. Avem un angajament care ține de credibilitatea țării noastre în fața Comisiei Europene ca de la deficitul cu care am încheiat anul trecut de 8,6% să ajungem la 7%”, a mai spus Bolojan.