Medicii veterinari cer sprijinul autorităţilor pentru a-i prinde pe vânzătorii de animale din Deltă

Unii crescători de animale din Deltă reclamă costurile ridicate pe care trebuie să le suporte pentru transportul animalelor la abatoare şi apelează la firme intermediare care le promit sume mai mari.

„Sunt persoane, noi ştim doi, trei cetăţeni, care ocolesc punctele de verificare ale autorităţilor şi ajung cu animalele direct la bac. Dacă nu suntem anunţaţi de cineva, e foarte greu să-i depistăm. În anii anteriori, am avut cazuri în care ştiam că animalele au plecat sigur din Sulina. I-am aşteptat unde bănuiam că ar descărca, dar, din varii motive, ne-am trezit că au debarcat în altă parte şi i-am prins destul de greu. Sunt foarte inventivi”, a declarat marţi, în timpul şedinţei Colegiului prefectural al judeţului Tulcea, directorul executiv adjunct al DSVSA, Pavel Iordan.

El a făcut un apel la Poliţia de Frontieră pentru a fi sprijinit şi a-i identifica pe cei care transportă ilegal animalele din Deltă, iar prefectul judeţului, Alexandru Munteanu, l-a îndemnat să facă o solicitare în scris cu acest scop.

Potrivit reprezentantului DSVSA, Delta Dunării este o zonă endemică pentru LEB şi AIE, ceea ce înseamnă că animalele cu acest diagnostic pot pleca din zonă doar spre abatoare, iar proprietarii animalelor primesc despăgubiri din partea statului. În unele cazuri însă, despăgubirile nu acoperă decât transportul animalelor la abator.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Președintele Camerei Deputaților taie mai rău decât Ilie Bolojan la Senat: Se desființează sute de posturi

HARTĂ| Marile proiecte care vor schimba fața României: Țara noastră merge cu viteză de TGV spre nivelul din Occident