Testul care îți arată din timp dacă ai probleme de sănătate

Consultațiile și analizele medicale sunt esențiale pentru descoperirea din timp a unor probleme de sănătate. Pe lângă investigațiile medicale uzuale, care trebuie efectuate periodic, există examinări performante, care pot fi efectuate la recomandarea medicului, pentru a identifica anomalii ale sistemului nervos vegetativ, care controlează diferite funcții ale corpului, precum tensiunea arterială, transpirația și pulsul. Unul dintre acestea este testul Sudoscan, o testare rapidă și neinvazivă, care evaluează funcția glandelor sudoripare.

Cea mai simplă metode de investigare a sistemului nervos periferic vegetativ este prin verificarea modului în care funcționează glandele sudoripare. Prin acest test, medicul poate observa anomalii care pot indica o tulburare a sistemului nervos înainte de apariția unor manifestări clinice.

Testul Sudoscan poate fi efectuat la recomandarea unui medic neurolog, fiind util în special pentru pacienții diagnosticați cu afecțiuni precum diabet zaharat, boală Parkinson, dizautonomii, boli autoimune sau genetice, dar și persoanelor cu sechele post-COVID.

Examinarea se realizează fără internare, în cabinetul medical. Pacientul așază palmele și tălpile goale pe electrozii aparatului, care emite un mic impuls electric, pentru a stimula activitatea glandelor sudoripare. Dispozitivul măsoară apoi reacția generată, iar rezultatele sunt furnizate în câteva secunde. Întregul test durează numai câteva minute. În urma examinării, medicul analizează rezultatele și decide dacă este necesar un tratament sau dacă pacientul trebuie să facă și alte analize sau investigații.

Testarea Sudoscan este disponibilă la Centrul de Sincopă SANADOR, la recomandarea medicului. De asemenea, la Centrul de Sincopă, pacienții au acces la diferite investigații performante, în funcție de indicația stabilită pentru fiecare în parte, în urma consultului. Atunci când este necesar, pacienții au acces la consulturi multidisciplinare, care implică medici cu specializare în neurologie, cardiologie, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice și imunologie clinică.

Centrul de Sincopă SANADOR are în centru Laboratorul de Sincopă SANADOR, unde sunt realizate diferite examinări moderne pentru pacienții care se confruntă cu episoade de leșin. Acestea includ test tilt, monitorizare cardiacă prin Holter ECG sau prin dispozitiv loop recorder, testare cardio-pulmonară de efort și monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale.

Pe lângă aceste investigații, la Centrul de Sincopă SANADOR pacienții au acces și la proceduri avansate de diagnostic, precum examinări imagistice, studii electrofiziologice, dar și la tratamente minim invazive, prin proceduri intervenționale, precum ablație cardiacă sau implantarea unor dispozitive intracardiace. Intervențiile sunt efectuate în deplină siguranță, în Laboratorul de Cateterism de la Spitalul Clinic SANADOR, în cadrul căruia funcționează Centrul de Sincopă.

Sursa: www.stiripesurse.ro

DOCUMENT Detaliul interesant din demisia lui Klaus Iohannis: A fost deja trimisă oficial la Parlament

Uniunea Europeană schimbă regulile jocului, iar România va avea un avantaj uriaș: Se rezolvă o problemă spinoasă a țării noastre