Primarul este cercetat pentru trafic de persoane şi supunerea la muncă forţată sau obligatorie. Potrivit procurorilor, începând cu luna iunie 2016, Florin Petre a recrutat o persoană din localitate cunoscând şi profitând de starea acesteia de „vădită vulnerabilitate”, respectiv lipsită de suport familial, fără locuinţă, cu grad de invaliditate accentuat permanent-handicap mintal, pe care a adăpostit-o şi exploatat-o supunând-o la muncă forţată.
Anchetatorii au stabilit că inculpatul a constrâns victima atât fizic, cât şi psihic, obligând-o şi forţând-o să îngrijească permanent animalele de la ferma sa, în condiţii grele, obţinând astfel foloase patrimoniale prin neplata muncii prestate de persoana vătămată.
„Având în vedere perioada în care s-a derulat activitatea infracţională, respectiv iunie 2016 – decembrie 2024, raportat la salariul minim pe economie la nivel naţional, aferent unei munci necalificate, rezultă că inculpatul a obţinut în mod nelegal foloase patrimoniale evaluate la suma de 145.914 lei. În cursul urmăririi penale a fost instituit sechestru asigurator asupra sumei de 9100 lei aparţinând inculpatului, solicitându-se instanţei aplicarea măsurii de siguranţă a confiscării speciale”, menţionează sursa citată.
Primarul din Crevedia a fost arestat preventiv în 11 decembrie 2024, iar victima sa a fost preluată de D.G.A.S.P.C. Dâmboviţa.
Florin Petre este primar în Crevedia din anul 2016, localitatea intrând în atenţia opiniei publice după exploziile devastatoare de la un depozit de gaz din localitate, care funcţiona fără toate avizele. În urma deflagraţiilor, cinci oameni au murit atunci, peste 50 au fost răniţi şi mai multe imobile din comună au fost distruse.