Adrian, jandarmul devenit viral pe rețelele sociale, după ce s-a spus că ar fi demisionat după ce și-a întâlnit părinții la protest, reacționează într-un video. „Informează-te din surse credibile!”, spune luptătorul bleu-jandarm în mesajul înregistrat.
„Salut! Sunt Adrian
Probabil mă știi din postările care s-au viralizat pe rețelele de socializare în care se spunea că mi-am dat demisia pentru că părinții mei participaseră la protest. Era o dezinformare. Nimic din ce se scria nu era adevărat. Nu mi-am dat demisia, iar azi sunt în fața dumneavoastră pentru că vreau să vă transmit un mesaj foarte important!
Urmează alte proteste. Nu te lăsa dezinformat de mesajele care circulă pe social-media fără ca ele să fie confirmate de o sursă oficială! nu distribui mesaje care distorsionează adevărul întotdeauna din surse credibile și nu distribui mesaje care distorsionează adevărul.
Alături de colegii mei, voi fi în dispozitivul de ordine publică la protestele care urmează să se desfășoare. Nu uita că noi suntem acolo pentru siguranța ta! Respectă recomandările noastre, protestează pașnic, delimitează-te de orice formă de violență și anunță autoritățile atunci când observi încălcări ale legii!
Nu uita că fiecare gest contează și doar împreună putem să asigurăm un protest pașnic, unde drepturile fiecăruia sunt respectate”, spune jandarmul Adrian.
Jandarmeria Română a transmis, la vremea respectivă, că afirmaţiile recente vehiculate pe reţelele de socializare, potrivit cărora un jandarm aflat în dispozitivul de ordine publică la un miting din Capitală şi-ar fi dat demisia după ce şi-a întâlnit părinţii la protest, sunt complet false.
„Imaginea distribuită în acest context este utilizată într-un mod care deformează realitatea, fără nicio legătură cu situaţia prezentată. Jandarmeria Română îşi exprimă regretul faţă de astfel de dezinformări şi atrage atenţia asupra importanţei de a verifica informaţiile din surse oficiale, pentru a evita propagarea unor ştiri false”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.
Oficialii înseamnă cetăţenii să se informeze exclusiv din sursele oficiale ale instituţiilor publice şi să nu contribuie la răspândirea unor afirmaţii neverificate şi false. Biroul de presă al Jandarmeriei arată că în postările de pe TikTok şi de pe alte platforme apar multe inadvertenţe, cum ar fi numele folosit pentru angajatul Jandarmeriei.