Afirmațiile au fost făcute la evenimentul organizat de Fundația Victor Pinchuk din Kiev. Johnson a declarat că acordul trebuie semnat, adăugând că sprijinul continuu al SUA este esențial pentru o Ucraina liberă și suverană.
Deși negocierile se află în fazele finale, președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a arătat reticent față de semnarea inițială a acordului din cauza absenței unor angajamente de securitate și a cerinței ca Ucraina să cedeze 50% din resursele sale naturale, inclusiv minerale critice, petrol și gaze, într-un context în care SUA cer 500 de miliarde de dolari, față de cele 100 de miliarde oferite anterior.
Johnson a declarat că a văzut ultima versiune a acordului și consideră că aceasta este un progres față de propunerea inițială. De asemenea, fostul prim-ministru britanic a subliniat că profiturile vor fi reinvestite anual, iar Ucraina a negociat acordul foarte bine. Johnson a comparat acordul cu programul Lend-Lease din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, susținând că, deși SUA impun condiții dure, acesta reprezintă un pas înainte pentru Ucraina.
Johnson a criticat, totuși, declarațiile recente ale lui Trump, care a sugerat că Ucraina ar fi responsabilă pentru război, comparând această afirmație cu a spune că Statele Unite ar fi provocat atacul japonez asupra Pearl Harbor. De asemenea, el a susținut că Ucraina va câștiga războiul și că Putin va eșua în fața hotărârii ucrainenilor.