USR: Abuzurile sexuale din curtea SNSPA, tolerate de ministrul Educaţiei, Ligia Deca / Alfred Bulai un punct nevralgic pentru PNL

USR critică, miercuri, lisa de reacţie a ministrului Educaţiei, Ligia Deca, cu privire la situaţia de la SNSPA, unde un cunoscut profesor este acuzat de mai multe studente de agresiune sexuală. ”Este cu atât mai grav cu cât Ligia Deca este profesoară la SNSPA”, a transmis USR.

”De mai bine de 48 de ore, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, nu a avut nicio reacţie  cu privire la cazul profesorului Alfred Bulai de la SNSPA, acuzat că, de zeci de ani, agresa sexual studente. Lipsa de poziţionare a ministrului Educaţiei descurajează victimele să spună ceea ce au păţit şi să prevină astfel de abuzuri pe viitor”, a transmis, miercuri, USR, într-un comunicat depresă.

Formaţiunea afirmă că ”este cu atât mai grav cu cât Ligia Deca este profesoară la SNSPA”.

“48 de ore în care au apărut noi acuzaţii de agresiuni la adresa altor profesori universitari şi noi mărturii despre sociologul Bulai. Am văzut reacţia SNSPA, reacţia unor persoane publice, ONG-uri, însă nimic din partea Ligiei Deca. Ministerul pe care îl conduce nu a scris sau grăit nimic pe subiect! Preocupată mai degrabă să posteze despre reuşitele de la Olimpiada de la Paris şi de la Olimpiada Internaţională de Chimie, Deca nu strecoară nici măcar o vorbă de acest caz scandalos, ba chiar ascunde fără remuşcări gunoiul sub preş”, a declarat senatoarea USR Silvia Dinică, citată în comunicatul de presă.

Formaţiunea afirmă că, având în vedere că profesorul a cerut pensionarea, ”Ministerul Educaţiei nu va mai putea face nimic, pentru că nu mai există o relaţie contractuală cu el”.

De asemenea, USR afirmă că ”Alfred Bulai este un punct nevralgic pentru PNL, având în vedere că a fost consultant sau prestator în trecut pentru partid şi pentru liderii lui”.

“Ministerul Educaţiei trebuie să reacţioneze acum, nu mâine! Trebuie să se ia măsuri şi împotriva celor care ştiau despre aceste practici şi care au tăcut mâlc! Trebuie sancţiuni mai dure în astfel de cazuri şi un ghid care să fie respectat ca la carte, iar cel care încalcă regulile să suporte consecinţele”, conchide Dinică.

Sociologul Alfred Bulai, profesor şi cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cere studentelor să se dezbrace în faţa lui, în practică, în camera unde este cazat şi unde le cheamă să le ofere feedback academic, a scris, luni, site-ul de investigaţii , după ce a discutat cu 18 victime şi martori din perioada 1995-2024 despre comportamentul profesorului de-a lungul carierei sale de aproape trei decenii, dintre care mai mult de 20 de ani în SNSPA.

Poliţia Capitalei a deschis, luni, un dosar de cercetare penală pentru ”folosirea funcţiei în scop sexual”, după acuzaţiile aduse profesorului Alfred Bulai, iar, marţi, acesta a fost suspecndat din toate activităţile didactice şi din toate funcţiile deţinute la SNSPA.

De asemenea, instituţia anunţă, marţi, că a luat act de cererea sa de pensionare, începând cu 1 octombrie, dar ancheta Comisiei de Etică va continua, ”cu sau fără participarea” profesorului.

 

 

 

Cluj: Un bărbat din Câmpia Turzii care a distrus de 19 ori sistemele care permit accesul la punctele de colectare a deşeurilor menajere, reţinut / El este acuzat de distrugere în formă continuată

Profitul net al OMV Petrom a crescut în primul semestru de aproape trei ori, la 2,628 miliarde lei, iar veniturile din vânzări au scăzut cu 3%, la 17,248 miliarde lei