A 16-a ediţie a expoziţiei GastroPan va avea loc în perioada 27-29 martie, la Braşov

„Industria alimentară se află într-o continuă transformare, iar GastroPan 2025 reflectă perfect aceste schimbări printr-un program dedicat digitalizării, sustenabilităţii şi noilor tendinţe de consum. Expozanţii vor prezenta soluţii care combină inovaţia tehnologică cu respectul pentru tradiţie, oferind un cadru ideal pentru schimb de experienţă şi dezvoltare profesională: automatizare şi digitalizare – utilizarea inteligenţei artificiale şi a soluţiilor software avansate pentru optimizarea producţiei şi eficienţa afacerilor; sustenabilitate în practică – alternative eco-friendly la ambalaje, ingrediente naturale şi metode inovatoare de reducere a risipei alimentare; produse artizanale şi etichetă curată – creşterea cererii pentru produse realizate din ingrediente simple, autentice şi sănătoase; inovaţii pentru fiecare segment al industriei”, se menţionează într-un comunicat al organizatorilor.

De la brutării şi cofetării artizanale până la lanţuri HoReCa de top, GastroPan aduce soluţii pentru toate tipurile de afaceri. Printre atracţiile expoziţiei se numără: echipamente de ultimă generaţie pentru start-up-uri şi afaceri în expansiune; noutăţi în panificaţie şi cofetărie, de la tipuri noi de făină şi drojdie până la tehnologii moderne de coacere: gusturi şi arome inedite care vor defini tendinţele anului viitor în domeniul cofetăriei şi gelateriei; soluţii inovatoare pentru HoReCa – echipamente şi tehnologii pentru eficientizarea proceselor în bucătăriile profesionale, gestionarea sustenabilă a resurselor şi optimizarea serviciilor pentru clienţi, noi concepte de servire, ingrediente premium şi alternative sănătoase vor fi prezentate de către specialişti din industrie.

Ca în fiecare an, vor fi organizate o serie de evenimente conexe, ce vor evidenţia măiestria celor mai talentaţi brutari, cofetari şi bucătari, precum „Galeria Specialiştilor de Excepţie din România” – un spaţiu dedicat celor mai frumoase piese artistice din cofetărie, panificaţie, patiserie, ciocolaterie şi nu numai, „Pâinea Anului 2025 artizanală şi industrială” – o provocare pentru brutarii artizani şi industriali care pun accent pe calitate şi simplitate pentru a oferi produse inovative consumatorilor, demonstraţii şi piese artistice – un spectacol vizual şi gustativ al inovaţiei în panificaţie, cofetărie şi gastronomie.

La GastroPan 2025, vizitatorii vor descoperi în cadrul Pieţei accesoriilor şi ustensilelor pentru brutari, cofetari şi bucătari o gamă variată de accesorii inovatoare, de la forme şi tăvi speciale pentru coacere, la ustensile de precizie pentru cofetărie şi decorare.

Participanţii vor avea acces la workshop-uri, dezbateri şi prezentări susţinute de experţi, oferindu-le ocazia de a descoperi cele mai recente soluţii şi strategii pentru succes în industria alimentară.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Groenlanda organizează alegeri parlamentare în contextul interesului reînnoit al SUA

Ungaria vrea ajutorul României pentru a-şi diversifica sursele de aprovizionare cu energie