Cafeaua instant, ușor de pregătit cu doar un strop de apă fierbinte, e departe de a fi cea mai sănătoasă băutură.
Fie că e vorba de celebrele pliculeţe “3 în 1” sau variantele de cappuccino ori frappe la plic, toate sunt o mare sursă de E-uri. În plus, sortimentele „3 în 1” sunt de obicei pline de zahăr și alte ingrediente adăugate, care pot avea efecte negative asupra sănătății pe termen lung. Să analizăm mai detaliat fiecare ingredient în parte și riscurile pentru sănătate asociate cu acestea:
Majoritatea sortimentelor de cafea 3 în 1 au un conținut ridicat de zahăr, în jur de 50%. Consumul excesiv de zahăr poate duce la creșterea nivelului de glucoză din sânge, creșterea riscului de diabet zaharat de tip 2, creșterea în greutate, creșterea inflamației și creșterea riscului de boli cardiovasculare, scrie realitatea.net.
Siropul de glucoză este un indulcitor adăugat care poate avea un conținut ridicat de calorii și poate crește nivelul de zahăr din sânge. Consumul excesiv de sirop de glucoză poate contribui la creșterea în greutate și la apariția anumitor afecțiuni metabolice.