„OUG 1/2025 pentru actualele alegeri este în vigoare. Nu a fost anulată, deci alegerile se pot ţine, dar, după alegeri, acestea pot fi anulate pe baza Hotărârii de azi a Curţii de Apel Ploieşti”, a scris Şoşoacă, joi, pe Facebook.
Ea a susţinut că interzicerea candidaturii sale ar fi atras un şir de evenimente legate de alegerile prezidenţiale.
„Şi totul a început cu cazul Şoşoacă! Nu aţi vrut să mă lăsaţi să candidez, dar, atenţie, dacă Hotărârea CA Ploieşti este menţinută de ÎCCJ, atunci se anulează şi Hotărârea 2/5.10.2024 de interdicţie a mea, apoi se anulează tot şi o luăm de la capăt. Nu e Kafka! E Şoşoacă! V-au ajuns blestemele mele. Praful se alege de alegerile voastre până nu veţi face cu adevărat dreptate”, a transmis Diana Şoşoacă.
Un judecător de la Curtea de Apel Ploieşti a admis joi o cerere prin care se solicita suspendarea hotărârii CCR din 6 decembrie 2024 prin care au fost anulate alegerile prezidenţiale.
”Admite capătul de cerere privind suspendarea executării actului administrativ contestat. Suspendă executarea Hotărârii Curţii Constituţionale nr. 32 din 6 decembrie 2024, până la soluţionarea definitivă a cauzei. Admite acţiunea în anulare. Anulează Hotărârea Curţii Constituţionale nr. 32 din 6 decembrie 2024. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată către reclamantă în cuantum de 70 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de recurs în 5 zile de la pronunţare”, potrivit minutei deciziei.
Decizia poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Ministrul Justiţiei, Radu Marinescu, a afirmat, joi, că legislaţia, în momentul de faţă, nu permite adoptarea unor soluţii specifice contenciosului administrativ de suspendare sau anulare de către instanţele judecătoreşti ale unor decizii sau hotărâri ale Curţii Constituţionale. Declaraţia vine după ce un judecător de la Curtea de Apel Ploieşti a admis, joi, o cerere prin care se solicita suspendarea hotărârii CCR din 6 decembrie 2024 prin care au fost anulate alegerile prezidenţiale.
Vezi continuarea aici