Cum și unde se recuperează medical pacienții cu AVC, cu cele mai bune rezultate dovedite


AVC are loc atunci când un vas de sânge care irigă creierul se sparge sau este blocat de un cheag. În aceste condiții, aportul de sânge pentru o parte a creierului este întrerupt sau redus, astfel că țesutul cerebral nu mai primește oxigen și nutrienți. În lipsa acestora, în doar câteva minute, celulele creierului încep să moară, iar capacitățile controlate de acea zonă a creierului, cum ar fi memoria sau controlul mușchilor, sunt pierdute.

Ideal ar fi ca recuperarea medicală după AVC să înceapă în cel mai scurt timp după stabilizarea pacientului, pentru ca recăpătarea tuturor funcțiilor organismului să se facă în mod optim. Totuși, chiar și după perioade mai lungi de timp, cu un program eficient de recuperare medicală, pacientul poate să redevină independent de sprijinul altor persoane.

content-image

Doamna Mârza a suferit un accident vascular cerebral (AVC) acum un an. S-a internat pentru recuperare medicală la Spitalul ”Sfântul Sava cel Sfințit” în urmă cu trei zile și, deja, evoluția sa este bună.

La momentul internării, cu mâna afectată de AVC avea mari dificultăți: nu putea prinde obiecte, fiind lipsită de forță și de sensibilitate la nivelul articulației pumnului. Pacienta urmează un program personalizat de recuperare medicală, cu mai multe ședințe pe zi de kinetoterapie, fizioterapie și masaj terapeutic.  Face exerciții de tragere și împingere folosin articulațiile degetelor, pentru a deprinde mai multă forță și coordonare la nivelul pumnului.

Lucrăm cu doamna Mârza folosind și echipamentul inovativ Bioness, adus în țara noastră în premieră la Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”. Acest echipament ajută la recuperarea rapidă a funcțiilor mâinii prin stimulare electrică, realizând flexia, extensia și mișcarea mâinii, fără niciun fel de efort din partea pacientului.

Prin contracții repetate involuntare, se stimulează flexia și extensia pumnului, compunând exerciții de coordonare a degetelor și a pumnului.

Spitalul ”Sfântul Sava cel Sfințit” este specializat în recuperare medicală ortopedică, recuperare neurologică după AVC, recuperare post-operatorie după orice tip de intervenție chirurgicală. Recuperarea pacienților se face în mod intensiv, în regim de internare cu pachete speciale care conțin mai multe ședințe pe zi de kinetoterapie, fizioterapie și masaj medical.

În această perioadă, pacienții beneficiază de pachete cu reduceri semnificative, cu dublarea numărului de ședințe de kinetoterapie, fizioterapie, masaj terapeutic.

Programele de recuperare medicală intensivă sunt personalizate în funcție de afecțiunea și starea pacientului.

Cei cu afecțiuni neurologice, precum AVC, care afectează vorbirea pacienților, primesc ședințe gratuite de logopedie și psihologie.

Internarea pacienților se face în saloane cu 1, 2 și 3 paturi. Sunt incluse 3 mese pe zi, cu hrană proaspăt preparată în bucătăria proprie.

Date de contact ale Spitalului de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”:

content-image

0724.021.090 | 0724.338.881

Str.Cozieni nr 2, Pantelimon, Ilfov

[email protected]

https://spitalulsfantulsava.ro/oferte-recuperare-medicala/

George Simion, victimă cu premeditare? LIVE electoral neetichetat corect, apoi strigă ‘JOS CENZURA!’

Regele Charles mărturiseşte că un diagnostic de cancer este „înspăimântător”